Takaisin liikunnan pariin!

Heippa! Tämä viikko on mennyt ihan hujauksessa ja on jo lauantai :). Me aloitettiin lauantai käymällä ruokakaupoilla ja torilla ostoksilla ja nyt pärjätäänkin taas mainiosti ensi viikko ruokien puolesta. Me tykätään kerran viikossa ”isosti” kaupassa ja sitten yleensä tulee käytyä hakemassa maito yms. täydennyksiä kerran viikossa. Tällä viikolla olen myös palaillut varovasti liikunnan pariin vaikka kahden viikon lepoa lääkäri suosittelikin niin olen tuntenut oloni niin hyväksi, että olen vähän kapinoinut. Mistään radikaalista ei tietenkään ole kyse vaan ihan normaalista ulkoilusta ja touhuilusta  pojan kanssa.

..
..

Keskiviikkona kävin rauhallisella kävelyllä pojan ollessa puistotoiminnassa ja kävelin reilut seitsemän kilometrin lenkin kehoani kuunnellen ja hyvältä tuntui! Toisinaan tunnen aikamoista kaihoa kun näen juoksijoita kävelyilläni ja ajattelen omaa hyvää mennyttä kuntoani mutta onneksi vain positiivisesti sillä onpa jotain mitä odottaa sitten ensi vuodellekin kun pääsee taas nostamaan kuntoa ja juoksemaan kovempaa. Eräältä tutultani sain idean koittaa pyöräilyä liikuntamuotona ja torstaina päätin lähteä koittamaan miltä pyöräily tuntuisi jo kasvaneen vatsan kanssa. Tässä kohta mainittakoon, että mulla on tosi surkea pyörä :D. Käytettynä ostettu kolmivaihteinen jonka vaihteet prakaa. NO tuulta päin (ihan järkky vastatuuli!) ja matkaan!! Olin päättänyt mennä tutun 11kilometrin lenkin joka ennen oli mun vakiojuoksulenkki ja jossain kolmen kilsan kohdalla huomasin, että eturengas oli tyhjentynyt matkalla oudosti ja polkeminen oli melko raskasta. Pääsin kuitenkin lenkkini läpi ja huomasin etureisissä pientä vapinaa joten oli siitä jotain hyötyäkin vaikka 80% lenkistä mua lähinnä vitutti koko homma. Sanoinko etten oo koskaan oikein tykännyt pyöräilystä?:D Lenkin jälkeen olo oli kuitenkin mitä mainioin ja endorfiinit jylläsi joten kyllä mä sille annan uuden mahdollisuuden vielä josko ensi kerralla ei ärsyttäisi ihan niin paljon :).

Huomenna on siis pyöräilypäivä kunhan mies on ensin saanut mun pyörän niin kuntoon kun sen voi saada. Toukokuulle olen ajatellut hankkia salikortin läheiselle salille jossa voisin käydä pojan puistoimintapäivinä ja viikonloppuisin treenaamassa mikä sopivalta tuntuu. Tämä raskaus on opettanut mulle ainakin monipuolista treeniä kun joutuu soveltamaan kasvavan vatsan mukaan ja mahdollisten vaivojen lisääntyessä. Mutta hyvällä fiiliksellä edelleen jatketaan ja puolivälissä ollaan jo melkein! Ihanaa :)!

 

 

Garmin forerunner 230- Im in heaven.

Mulle tuli tänävuonna joulu hiukan etukäteen kun sain avata Garminilta saamani paketin tuossa pari päivää sitten. Sieltä löytyi uusi sykekello jonka kanssa olen ollut huuli pyöreänä viikonlopun yli ja tähän päivään saakka. Vaikka aiemmin käytössäni ollut Garminin Forerunner 15- on ollut oikein mallikkaasti toimiva peruskello niin nyt kyllä hypätään nextille levelille mitä tulee kellon teknisyyteen ja käyttöominaisuuksiin. Haluan teille kirjoittaa jo nyt pienen esittelyn sillä mun mielestä tässäkin on oiva joululahjavinkki!

Garmin Forerunner 230- on päivitetty versio 220 -mallista ja eroa siitä löytyy mm. se, että tässä uudemmassa pystyy valitsemaan erikseen lajeja mihin olet lähdössä treenaamaan. Siis oletko lähdössä pyörällä, juosten vai mahdollisesti sisäjuoksulle. Ominaisuus joka on kiva esimerkiksi jos pyöräilet työmatkat ja tahdot saada niistäkin dataa talteen muttet tahdo että juoksuennätyksesi paukkuvat kellon sekoittaessa pyöräilyt juoksuun.

garmin230

 Forerunner 230 kertoo myös suorituksesta palautumisajan josta tulen saamaan hyötyä paljon tämänhetkisessä elämäntilanteessani kun fyysistä työtä tekevänä yritän tasapainoilla sopivan liikuntamäärän välimaastoissa etten ylikuormita itseäni. Lisäksi itselleni uutena ominaisuutena kello kertoo poljinnopeuden eli askeltiheyden ja antaa kisaennusteaikoja. Jännää!

Sunnuntaina kello pääsi heti tositoimiin kun oli mun viikon pitkiksen vuoro ja innosta puhkuen starttasin puoli kympin jälkeen aamulla lenkille. Hirmuinen motivaatiopiikki tuli kun on uusi kello!:) Koska olin Hannan kanssa juossut jo rauhallisen lenkin viime viikolla päätin antaa mennä fiiliksen mukaan ja nopeasti sain taas huomata, että juoksu todellakin sujuu paremmin kun ei ole työpäivää alla ja jalat on tuoreet.

Dataa lenkistä Garmin Connectista :)
Dataa lenkistä Garmin Connectista :)

Kuulokkeissa soi Disco Ensemble, ilma oli viileä ja happirikas ja puolivälissä lenkkiä alkoi sataa luntakin. Henki kulki ja missään ei ollut ihmisiä eikä liikennevaloissa tarvinnut seisoskella ja jalat vei. Mahtava lenkki ja varsin tyytyväinen olen siihen kuinka jaksoin pitää kilsan hölkän päälle viitosen tahtia yllä 10km ja lopuksi palauttelin vielä kolme kilometriä kotiin saakka. Tuli tehtyä pitkästä aikaa vähän erilainen lenkki sillä olen keskittynyt pk-vauhtiin viimeaikoina.

Teen teille alkuvuodesta vielä tarkemman postauksen kellon yksityiskohdista ja ominaisuuksista kun olen tutustunut siihen kunnolla mutta oli pakko päästä tekemään ”huumassaolohehkutus” -teksti heti!  :D