Blogijumitus

Heipahelouheihei. Olette ehkä huomanneet, että blogi on kokenut hieman hiljentymistä viime aikoina. Arki rullaa niin tasaisesti perheen ja treenin saralla, että tuntuu että toistan itseäni vähintään joka toinen viikko kun kirjoitan treeneistä taikka missä pulkkamäessä tällä kertaa oltiin. Arki on rauhallista ja jokapäivä tulee puuhattua jotain liikunnallista, toisina päivinä enemmän ja toisina vähemmän :).

Perjantain 11km lenkiltä.
Perjantain 11km lenkiltä.

Viime viikkoon mahtui kaksi juostua lenkkiä, monta hikistä pulkkamäkireissua ja yksi kunnon lihaskuntotreeni sekä yhden päivän vatsarutistukset. Herkkujakin tuli syötyä kahtena päivänä sillä en päässyt lähikaupan irtokarkkialennuksen ohi ilman visiittiä. Mun sokeriton tammikuu loppui siis aika lyhyeen mutta vähennystä on tullut roimasti eli voin olla silti ihan tyytyväinen tähänkin. Toivon, että osaisin jatkossakin jättää ne herkkupäivät vähemmälle. Ajattelen kuitenkin loppujen lopuksi itse niin, että jos on pääpiirteittäin ruokavalio kunnossa ja harrastaa liikuntaa niin saa myös välillä sitten herkutella. Ei pitäisi tehdä elämästä liian hankalaa. Puolustelua ”romahdukselle” tai ei niin näillä ajatuksilla jatketaan elämää :).

Talviherkku :)
Talviherkku :)

Mutta sitten tähän otsikkooni eli blogijumitukseen. Nyt jos koskaan saatte heittää niitä postaustoiveita ilmaan! Ideoita ja toiveita otetaan vastaan mielihyvin!  Vaikka mulla nyt jo tätä kirjoittaessa tuli mieleen muutama kiva idea niin teidän lukijoiden ehdotukset on myös aina tosi mielenkiintoisia. Joten shoot me!

Erilainen liikuntaviikko.

Moikka! Taas on perjantai. Nämä viikot kuluu ihan mahdotonta vauhtia! Varsinkin nyt kun on ollut niin kivat talvi-ilmat että on viihdytty tällä viikolla ulkona huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi toissaviikolla kun oli niitä megapakkasia. Olen huomannut, että pulkkamäessä temmeltäminen on erittäin hyvää arkiliikuntaa näin talvena kun kävelee mäkeä ylös ja juoksee sitä alas pojan perässä :D Meillähän ollaan jo niin isoa taaperoa kovimmassa ”minä ite”-vaiheessa, että äitiä ei todellakaan oteta pulkkaan kyytiin.

Maanantaina tein kotona lihaskuntoa kahvakuulaa apuna käyttäen. Juuri mainitsin jossain postauksessa, että välineurheilu kotona on ollut hiukan hankalaa tuon hermopinteen aiheuttaman kivun kanssa mutta kokeilemalla on löytynyt liikkeet ja otteet joilla pystyn kuulaa kädessä pitämään ja käyttämään sitä apuna. Erityisesti jalkoja ja kylkiä treenatessa siitä on ollut iso hyöty kun saa vastusta. Maanantain lihaskuntotreenin jälkeen mun takareidet vapisi vielä ennen nukkumaanmenoakin eli tehokkaasti tuli kyykättyä! Tiistaina oli päästävä juoksemaan sillä flunssan takia taukoa oli tullut jo viikko ja vaikka ilma oli ”melko talvinen” (=lunta satoi vaakatasossa tuulen kanssa) niin ajattelin, että kyllä tuollainen kevyt kuusi kilometriä nyt aina menee! No kevyt se ei ollut :D Laitoin ensimmäisen kerran tänä talvena Icebugit jalkaan ja lähdin liikkeelle. Kuinka sitä voikin unohtaa aina kuinka paljon raskaampaa lumessa juoksu onkaan! Vielä edellisen päivän jalkatreeni tuntui takareisissä ja vastatuuleen juostessa mietin, että onko tässä hommassa mitään järkeä. Kotiin tullessa totesin kuitenkin saman kuin jokakerta, että onhan siinä järkeä, liikunnan tuomaa hyvää oloa kun on vaikea voittaa muilla keinoin.

Pulkkamäki kodin lähellä on pop!
Pulkkamäki kodin lähellä on pop!

Pulkkamäessä on tosiaan tällä viikolla viihdytty jo muutamia kertoja. Katselin tuossa kerran kun olin pojan kanssa kahdestaan siellä,että reilun puolen tunnin pulkkailusta matkoineen sain kasaan noin 200 kulutettua kaloria ja reippaasti askelia eli vauhdikkaasti on menty! Suosittelen ehdottomasti siis hyödyntämään talvea hauskaan pulkkamäkitreeniin :) Homma josta nauttii koko perhe!

Lumienkeleitä.
Lumienkeleitä.

Torstaina kävin töissä kirjoittamassa hoitovapaalaput. Jep, tilanteet eli nyt siihen suuntaan, että mies menee takaisin töihin ja minä jään kotiin pojan kanssa kesään saakka ja ensi viikolla saan sitten lähetteen hermopinteen vapautusleikkaukseen kun mulla on kontrolliaika käden kanssa lääkärissä eikä se ole mennyt yhtään paremmaksi. Saapi nähdä, että miten kauan saa jonossa roikkua ennen toimenpidettä. Onneksi meillä oli mahdollisuus tehdä tämä vaihto taas päikseen kohtalaisen helposti vaikkei kaikki osapuolet siitä kovin innoissaan olekaan. Eilen pakkasin reppuun myös tavarani työkaapista ja kävelin sieltä kotiin noin 6,5:km matkan ja oli ihan kiva kävellä pitkästä aikaa tuommoinen pidempi matka. Pakkasta oli sen verran, että juoksu olisi ollut ikävää mutta reipas kävely onnistui ongelmitta. Tänään sen sijaan onkin jo oikein kiva juoksusää kun pakkanen on laskenut ja ajattelin käydä rauhallisen kympin juoksemassa tuossa puolen päivän jälkeen.

Kävelyselfieitä.
Kävelyselfieitä.

Sellainen viikko tähän mennessä. Lihaskuntotreeniä, tuiskussa juoksua ja pulkkamäessä kirmailua ja palauttavaa kävelyä. Vielä ehtii käymään muutamalla juoksulenkilläkin kun on vasta perjantai joten kivan aktiviinen talviviikko on ollut tämä! Mukavaa viikonloppua!