Raskausviikko 17, kuulumisia.

Moikka! Pääsiäinen on jo ihan nurkan takana ja vain muutama tunti niin päästään viettämään neljä päivää perheenä yhdessä ja saadaan fammukin ilahduttamaan Elian päiviä. Täällä alkoi tänään raskausviikko numero 17 ja ajattelin tehdä tälläisen postauksen, että missä mennään milläkin saralla sillä tämä raskaus on ollut jotenkin tosi erilainen kun vertaa esikoisen odotusaikaan jolloin mulla ei ollut lainkaan esimerkiksi raskauspahoinvointia kun nyt sitä oli ihan alusta sinne viikolle 10-11 saakka. Ajattelin tästä eteenpäin tehdä tälläisiä yhteenvetopostausia hyviltä tuntuvin väliajoin vaikka tokihan tämä odotus vilahtelee mun kirjoituksissa varmasti lähes joka kerta kun jotain postaan. :)

Mullahan on ehtinyt laskettu aika muuttua jo muutaman kerran sillä tämä pikkuinen yllätti tulollaan niin täysin vaikka toivottu olikin. Ensin veikkailtiin neuvolasta, että LA (laskettu aika) olisi 8.9.. No ekassa ylimääräisessä ultrassa laskettu aika muuttui jolloin sen arvioitiin olevan 3.9 (tähän uskon itsekin eniten muistojeni mukaan) kun taas sitten virallisessa niskaturvotusultrassa se muuttui taas tuoksi 8.9 jonka viikkoja sikiö silloin arviolta vastasi. Viisi päivää sinne tänne mutta kyllä se vaikuttaa esimerkiksi äitiysloman alkuun jonkin verran. No siis nyt eletään viikkoja 16+0 eli raskausviikkoa 17. Sikiö on saavuttanut jo 15cm  pituuden varmasti ja painoakin toisella alkaa olla yli 100g, aika huimaa! <3

Syyskuu 2016 <3
Syyskuu 2016 <3

Olen tuntenut liikkeitä nyt parisen viikkoa jo. Aluksi sellaista pienen pientä hipsutusta iltaisin kun kävin nukkumaan ja kuulostelin hiljaisuudessa niin hipsutus tuntui alavatsalla. Siitä on edetty jo kunnolla tuntuviin muksautuksiin ja toissapäivänä kauppareissulla meinasi ostoskori lentää lattialle kun säpsähdin niin selkeästi tuntuvaa potkua :D. Ihanaa! Tuo varmuutta näihin pitkiin viikkoihin kun ei ole kotona doppleria millä sydänääniä voisi kuunnella ja neuvoloita on tosi harvakseltaan jossa sydänäänet aina kuunnellaan kun raskaus on edennyt riskiviikkojen yli. Ensi viikolla itseasiassa on toinen neuvola. Eilen kun kävin juoksemassa niin Nyyrikki liikkui mukana hyvinkin rytmikkäästi, se oli jotenkin äärimmäisen hassun tuntuista!

Liikkumaan olen pystynyt tässä toisessa raskaudessa huomattavasti paremmin kuin ensimmäistä odottaessani. Olenkin kertonut, että silloin mulla alkoi SI-nivel vaivata tosi aikaisin ja siitä kärsin koko raskauden. Nyt ei ole vaivoja juuri ollut mitkä olisi liikuntaa itsessään estäneet ellei muistella alkuraskauden kuvotusta ja pakollisia päikkäreitä. Niistäkin on jo selvitty ja nautin tästä raskaudesta täysin rinnoin. Pystyn hölkkäämään, kävelemään reippaasti, tekemään lihaskuntoa ja leikkimään esikoisen kanssa ja olen selvästi paremmassa fyysisessä kunnossa kuin vuonna 2013 raskaana ollessani.

Ensimmäinen kuva esikoisesta rv 16+3 ja toinen eiliseltä rv 15+6.
Ensimmäinen kuva esikoisesta rv 16+3 ja toinen eiliseltä rv 15+6.

Vatsa on kasvanut nyt hyvin paljon huimempaa vauhtia kuin ensimmäisellä kerralla :D. Ja se on nähtävästi myös tosi erimallinen kuin viimeksi. Hauskaa tehdä tälläisiä vertailuja! :) Ruokahalu on pysynyt hyvänä ja herkutkin maistuisi useammin kuin sallin niitä itselleni syödä. Karkkia mun ei tee niinkään mieli mutta suklaata voisin vedellä kaksin käsin ja tällä hetkellä minttusuklaa hotsittais aika paljon. Ruokailut on kuitenkin pysyneet järkevinä ja ruokarytmi normaalina eli syön edelleen sen 4-5 kertaa/päivässä joista vähintään yksi on lämmin ateria. Olen hiukan huono syömään lounaalla ruokaa mutta olen koittanut skarpata. Lähinnä mun tekisi mieli syödä koko ajan leipää ja lihaa. :D  Painoa on kertynyt nyt varmaan kolmisen kiloa, viime viikonlopun vatsatauti hiukan horjutti tilannetta. Esikoisen raskausaikaan verrattuna siis pari kiloa vähemmän sillä silloin niistä herkuista en kieltäytynyt.

Tällä hetkellä kuitenkin olo on mielettömän hyvä. Olen onnellinen odottaja vaikka hieman lyhytpinnainen sellainen ja toivon, että saan nauttia tästä raskaudesta hyvävointisuudesta loppuun saakka. Nyyrikkikin alkoi juuri touhuta vatsassa, pyytää jälkiuunileipää. Ehkä sallin sen nyt tällä kertaa vaikka ruis vähän mulle huonoa onkin ;).

Ihanaa pääsiäisen aikaa kaikille ja toivottavasti saatte viettää myös vapaapäiviä silloin! Ilmojen pitäisi Turussa ainakin lämmetä joten ulkoilua on varmasti luvassa :) Mä palailen koneen ääreen taas ensi viikolle tietysti pääsiäiskuulumisten muodossa. :)