Palautumista pyöräillen ja puuhaillen.

Pian jo viikko puolimaratonista ja täällä on touhuttu aktiivisesti jokapäivä jotain kivaa perheen kesken kun mieskin lomailee! 😊

Palautuminen kovan sykkeen juoksusta sujui yllättävän nopeasti. Sunnuntaina sain muutaman aika ilkeän vatsalihaskrampin ja maanantaina oli reidet kuin puupökkelöt mutta siihen se oikeastaan jäi pientä kankeutta lukuunottamatta. Maanantaina käytiin koko perheen voimin aamulenkillä niin että esikoinen pyöräili itse ja isi pääsääntöisesti hölkkäili vieressä kun minä koitin niillä pökkelöilläni päästä eteenpäin rattaita työntäen :D. Tuo 7km lenkki kuitenkin sai jalat hyvin auki.

Tiistaina vietettiin aamupäivä mehukattimaailmassa Liljan  vauvakaverien (ja tietysti äitien)  kesken  ja iltapäivällä kävin ostamassa meille pyörään peräkärryn jolla saa lapsia kuskattua! Oon tosi pitkään sellaista jo meille halunnut ja nyt kun Lilja on jo sen ikäinen että uskaltaa kuskata niin tartuin XXL:n tarjoukseen. Keskiviikkona käytiin ekalla pyörälenkillä ja kyllä se kuntoilusta käy kun vaihteettomalla pyörällä tuota vetää :D.. Esikoinen sanoi jälkikäteen että oli hiukan tylsää olla kyydissä mutta pian hän jo onneksi jaksaa itsekin polkea pidempiä matkoja niin Lilja saa kärryn vain itselleen.

Eilen kävin juoksemassa kympin lenkin ja juoksutuntuma oli tosi hyvä ja sykkeetkin ihan normaalit joten nyt sitten jatketaan treenejä ja yritetään kohottaa kuntoa pikkuhiljaa siihen missä se oli ennen ja enemmänkin :). Kehityskohteena nyt ainakin syvät vatsalihakset jotka vielä kaipaa vahvistusta sekä lisää vauhtia juoksuun vahvemmilla reisillä ja pakaroilla.

Huomenna me lähdetään piknikristeilylle viettämään päivää. Tuleekohan tästä meidän perinne käydä Ruisrock – lauantaina laivalla kun jo toista kertaa niin käy :D.. Ei sinne festareille kun meinaa olla mahdollisuuksia päästä kun liput myydään loppuun aina niin aikaisin. (Enkä kyllä ois tänä vuonna vielä halunnut mennäkään koska lyhyt napanuora. Heh.)

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille! 😊

Garmin forerunner 230- Im in heaven.

Mulle tuli tänävuonna joulu hiukan etukäteen kun sain avata Garminilta saamani paketin tuossa pari päivää sitten. Sieltä löytyi uusi sykekello jonka kanssa olen ollut huuli pyöreänä viikonlopun yli ja tähän päivään saakka. Vaikka aiemmin käytössäni ollut Garminin Forerunner 15- on ollut oikein mallikkaasti toimiva peruskello niin nyt kyllä hypätään nextille levelille mitä tulee kellon teknisyyteen ja käyttöominaisuuksiin. Haluan teille kirjoittaa jo nyt pienen esittelyn sillä mun mielestä tässäkin on oiva joululahjavinkki!

Garmin Forerunner 230- on päivitetty versio 220 -mallista ja eroa siitä löytyy mm. se, että tässä uudemmassa pystyy valitsemaan erikseen lajeja mihin olet lähdössä treenaamaan. Siis oletko lähdössä pyörällä, juosten vai mahdollisesti sisäjuoksulle. Ominaisuus joka on kiva esimerkiksi jos pyöräilet työmatkat ja tahdot saada niistäkin dataa talteen muttet tahdo että juoksuennätyksesi paukkuvat kellon sekoittaessa pyöräilyt juoksuun.

garmin230

 Forerunner 230 kertoo myös suorituksesta palautumisajan josta tulen saamaan hyötyä paljon tämänhetkisessä elämäntilanteessani kun fyysistä työtä tekevänä yritän tasapainoilla sopivan liikuntamäärän välimaastoissa etten ylikuormita itseäni. Lisäksi itselleni uutena ominaisuutena kello kertoo poljinnopeuden eli askeltiheyden ja antaa kisaennusteaikoja. Jännää!

Sunnuntaina kello pääsi heti tositoimiin kun oli mun viikon pitkiksen vuoro ja innosta puhkuen starttasin puoli kympin jälkeen aamulla lenkille. Hirmuinen motivaatiopiikki tuli kun on uusi kello!:) Koska olin Hannan kanssa juossut jo rauhallisen lenkin viime viikolla päätin antaa mennä fiiliksen mukaan ja nopeasti sain taas huomata, että juoksu todellakin sujuu paremmin kun ei ole työpäivää alla ja jalat on tuoreet.

Dataa lenkistä Garmin Connectista :)
Dataa lenkistä Garmin Connectista :)

Kuulokkeissa soi Disco Ensemble, ilma oli viileä ja happirikas ja puolivälissä lenkkiä alkoi sataa luntakin. Henki kulki ja missään ei ollut ihmisiä eikä liikennevaloissa tarvinnut seisoskella ja jalat vei. Mahtava lenkki ja varsin tyytyväinen olen siihen kuinka jaksoin pitää kilsan hölkän päälle viitosen tahtia yllä 10km ja lopuksi palauttelin vielä kolme kilometriä kotiin saakka. Tuli tehtyä pitkästä aikaa vähän erilainen lenkki sillä olen keskittynyt pk-vauhtiin viimeaikoina.

Teen teille alkuvuodesta vielä tarkemman postauksen kellon yksityiskohdista ja ominaisuuksista kun olen tutustunut siihen kunnolla mutta oli pakko päästä tekemään ”huumassaolohehkutus” -teksti heti!  :D