Noin viikon kuulumiset.

Moikka. Taas on viikko vierähtänyt ja tällä viikolla saatiin sitten niitä flunssiakin talouteen joista viime viikolla hekumoin että ollaan selvitty! Käykö muillakin usein niin että kun puhuu jostain asiasta ja vähän ikäänkuin hehkuttaa niin perseelleen menee? 😁

Mitä lie karmaa tai taikauskoa mutta mä huomaan että mulle on käynyt niin usein!.  Itse olen pysynyt terveenä tämän viikon pientä nuhaa lukuunottamatta ja olen päässyt myös juoksemaan ihan kivasti! Itseasiassa neljä lenkkiä ja nyt kun rytmitin ne oikein niin ei se pahalta tuntunut ja tänään kun juoksin 13km aamulla jalat tuntui tosi kevyiltä ja vahvoilta samaan aikaan! Treeni on mennyt perille ja palautuminen ollut riittävää mikä ilahduttaa sillä meidän yöt on edelleen katkonaisia ja unenmäärä vähäistä mutta nähtävästi kuitenkin riittävää :). Nyt pidetään peukkuja etten sen kummempaa flunssaa enää saa vaikka mahdollisuudet olisivat olleet kohdallaan.

Alkuviikko meni siis suurimmaksi osaksi kotioloissa ja loppuviikosta käytiin lasten kanssa kirjastossa kuuntelemassa kun Katti Matikainen(Pikku Kakkonen) vieraili siellä lukemassa satuja, perjantaina päästiin ulkoilemaan ekan kerran kunnolla koko viikkona ja lauantaina käytiin ihastelemassa paloautoja ja ambulansseja 112-päivän kunniaksi.

Tällä viikolla sain myös uuden diagnoosin sairaspäiväkirjaani kun kävin lääkärissä pitkään jatkuneen närästyksen ja muiden oireiden vuoksi ja aloitin lääkityksen refluksiin. Tämä vaivahan kulkee käsi kädessä usein toisen vaivani IBS:n kanssa joten sinällään ei yllättänyt. Nyt vaan opettelen elämään ilman suklaata tai ainakin runsaasti vähemmällä suklaalla ja tarkkailen ruokavalioni muutenkin enemmän kohdalleen niin kyllä se tästä! 😊

Ensi viikolle saankin pienen irtioton arjesta kun voitin Facebookissa osallistumisen laivaristeilylle la-su! Tosin innostumista myös sivuaa jännitys kuinka pärjään kun edessä tulee olemaan ensimmäinen vuorokausi erossa Liljasta! En epäile hetkeäkään etteikö täällä kotona pärjättäisi mutta äidille voi olla kova paikka 😄 Onneksi mukaani lähtee seuraksi kolme muuta naista joilla on kaikilla sama tilanne. Siellä me itketään hytissä ikävää koko sunnuntai. Tai sitten ei. Nukutaan hyvin, syödään hyvin ja vaan ollaan. Aah :).

 

 

Raskauspäivitys : Viikkoja 28 +

Nämä viikot menee tässä toisessa raskaudessa ihan hurjan paljon nopeammin kuin esikoistamme odottaessa ja en edes aina muista, että millä viikoilla olenkaan kun esikoisen aikaan olisin varmaan osannut kertoa tarkalleen jopa tunnit jotka olen ollut raskaana :D Ei se tee tästä odotuksesta tai tulevasta lapsesta kuitenkaan mitenkään vähemmän toivottua tai epätärkeämpää. Nyt vain on päivät niin täynnä puuhaa pojan kanssa, että aika kuluu huomattavasti nopeammin :). Edellisen puhtaasti raskausjuttuja sisältävän postauksen olen kirjoittanut kolmisen kuukautta sitten raskausviikolla 17 joten onkin aika jo päivittää että mitä tänne kuuluu vaikka kyllähän nämä hommat nyt lähes joka postauksessa muutenkin vilahtaa ;).

Vauvalla alkaa olla jo mukavasti kokoa ja vaikka tarkkoja mittoja en tiedä niin noiden yleisten viikkomääritelmien mukaan siellä oltaisiin nyt jo reilun kilon painoisia ja pituuttakin olisi yli 30 senttiä, ihan sellaisen mini-ihmisen kokoisia jo <3. Vielä toki saa vauva pysyä masussa useamman viikon kasvamassa ja ainakin triplata painonsa ja jotta pärjää vatsan tällä puolen syntyessään. Meille vaikuttaisi myös olevan tulossa reipas tyyppi tälläkin kertaa sillä sen verran tuntuu noita ninjapotkuja useita kertoja päivittäin ja öin ja välillä suorastaan tekisi mieli kiljaista kun liikkeet on niin epämukavan tuntuisia! Hän vaikuttaa vahvalta!

Muhku <3
Muhku <3

Liikunta mulla on jäänyt tosi vähiin kun selkä tuossa muutamia viikkoja sitten päätti pettää. Oikeastaan lähes samalla viikolla kun kirjoitin ladanneeni kesäkuulle vielä salikortin. Hah karma is a bitch ;). Ei saisi vissiin leveillä voivansa hyvin. Selkäkipujen lisäksi kuvioihin on astuneet rasituksesta tulevat kipeät supistukset joita ei vielä tässä kohtaa raskautta sallita joten rauhoittuminen on tullut ihan kehon toiveesta ja näillä mennään loppuun saakka. En kuitenkaan ole jäänyt makaamaan koska sillä tuo selkä ei kestäisi päivääkään mutta kaikki ylimääräinen rehkiminen on oikeastaan tarvinnut lopettaa. Mutta en myöskään valita sillä saanhan kasvattaa pientä lasta sisälläni ja tässä kohtaa hän on numero yksi. Hyvinä päivinä olen kuitenkin tilaisuuden tullen tehnyt parit askelkyykyt ja kahvakuulan nostot ja seinäpunnerrukset ja kun niitä tekee aina muutaman kerrallaan niin ei rasitukaan liikaa. :D Hyödystä sitten voidaan olla eri mieltä mutta se nyt ei olekaan pääprioriteetti tässä kohtaa. Kunhan heiluskelen.

Yammy Yammy.
Yammy Yammy.

Ruokahalua löytyy edelleen! Tosin se on muuttunut jännästi aamupäivä ja alkuiltapäiväpainotteiseksi ja iltapäivästä iltaan en juurikaan enää nälkää tunne. Lempiruokia ovat edelleen ruokaisat salaatit ja kovasti tekisi mieli grillattua ruokaa muttei meillä ole grilliä. Josko juhannuksena olisi kiva ilma niin meidän isä on vähän lupaillut, että veisi meidät veneellä Vepsän saareen niin pitää sinne sitten ostaa grilliin makkaraa, kanaa ja maissia nam. Makeakin mulle maistuu mutta suklaata en niinkään himoitse. Kuvassa näkyvää tulista riisinuudelitonnikalamössä himoitsin viimeksi tänään ja koska ainekset löytyi kaapista niin oli lounas päätetty. Jälkiruokana toimi kipollinen kirsikoita joista on myös tullut yksi raskaushimo. Nami nami.

Painoa on nyt raskauden aikana kertynyt hyvinä päivinä 9kg ja huonoina 10kg. Saa nähdä millaisiin lukemiin sitä päästään vielä mutta tähän mennessä painonnousu on ollut varsin maltillista esikoisen odotusaikaan nähden ja häntä odottaessani paino ei enää viimeisten viiden viikon aikana noussut lainkaan joten mikäli tässäkin mentäisiin samalla kaavalla niin ei mitään isoja nousuja enää olisi luvassa, ehkä sellaiset + 5 kg? Silloinkin olisin neuvolantätini mukaan juuri niissä mitoissa mihin hän mun ennustikin nousevan ekassa neuvolassa :D .. Paino on toisarvoinen seikka mutta asia joka jokaista raskaana olijaa mietityttää.

Nyt siis jatketaan kesää toivottavasti sopivan lämpimissä keleissä ( helle turvottaa joten no thanks), arkisia asioita touhuten ja toivottavasti suhteellisen hyvin voiden. :) Meillä juhlitaan viikonloppuna meidän pojan 3-vuotissynttäreitä joten palataan ensi viikolla niiden merkeissä!