Raskauspäivitys : Viikkoja 28 +

Nämä viikot menee tässä toisessa raskaudessa ihan hurjan paljon nopeammin kuin esikoistamme odottaessa ja en edes aina muista, että millä viikoilla olenkaan kun esikoisen aikaan olisin varmaan osannut kertoa tarkalleen jopa tunnit jotka olen ollut raskaana :D Ei se tee tästä odotuksesta tai tulevasta lapsesta kuitenkaan mitenkään vähemmän toivottua tai epätärkeämpää. Nyt vain on päivät niin täynnä puuhaa pojan kanssa, että aika kuluu huomattavasti nopeammin :). Edellisen puhtaasti raskausjuttuja sisältävän postauksen olen kirjoittanut kolmisen kuukautta sitten raskausviikolla 17 joten onkin aika jo päivittää että mitä tänne kuuluu vaikka kyllähän nämä hommat nyt lähes joka postauksessa muutenkin vilahtaa ;).

Vauvalla alkaa olla jo mukavasti kokoa ja vaikka tarkkoja mittoja en tiedä niin noiden yleisten viikkomääritelmien mukaan siellä oltaisiin nyt jo reilun kilon painoisia ja pituuttakin olisi yli 30 senttiä, ihan sellaisen mini-ihmisen kokoisia jo <3. Vielä toki saa vauva pysyä masussa useamman viikon kasvamassa ja ainakin triplata painonsa ja jotta pärjää vatsan tällä puolen syntyessään. Meille vaikuttaisi myös olevan tulossa reipas tyyppi tälläkin kertaa sillä sen verran tuntuu noita ninjapotkuja useita kertoja päivittäin ja öin ja välillä suorastaan tekisi mieli kiljaista kun liikkeet on niin epämukavan tuntuisia! Hän vaikuttaa vahvalta!

Muhku <3
Muhku <3

Liikunta mulla on jäänyt tosi vähiin kun selkä tuossa muutamia viikkoja sitten päätti pettää. Oikeastaan lähes samalla viikolla kun kirjoitin ladanneeni kesäkuulle vielä salikortin. Hah karma is a bitch ;). Ei saisi vissiin leveillä voivansa hyvin. Selkäkipujen lisäksi kuvioihin on astuneet rasituksesta tulevat kipeät supistukset joita ei vielä tässä kohtaa raskautta sallita joten rauhoittuminen on tullut ihan kehon toiveesta ja näillä mennään loppuun saakka. En kuitenkaan ole jäänyt makaamaan koska sillä tuo selkä ei kestäisi päivääkään mutta kaikki ylimääräinen rehkiminen on oikeastaan tarvinnut lopettaa. Mutta en myöskään valita sillä saanhan kasvattaa pientä lasta sisälläni ja tässä kohtaa hän on numero yksi. Hyvinä päivinä olen kuitenkin tilaisuuden tullen tehnyt parit askelkyykyt ja kahvakuulan nostot ja seinäpunnerrukset ja kun niitä tekee aina muutaman kerrallaan niin ei rasitukaan liikaa. :D Hyödystä sitten voidaan olla eri mieltä mutta se nyt ei olekaan pääprioriteetti tässä kohtaa. Kunhan heiluskelen.

Yammy Yammy.
Yammy Yammy.

Ruokahalua löytyy edelleen! Tosin se on muuttunut jännästi aamupäivä ja alkuiltapäiväpainotteiseksi ja iltapäivästä iltaan en juurikaan enää nälkää tunne. Lempiruokia ovat edelleen ruokaisat salaatit ja kovasti tekisi mieli grillattua ruokaa muttei meillä ole grilliä. Josko juhannuksena olisi kiva ilma niin meidän isä on vähän lupaillut, että veisi meidät veneellä Vepsän saareen niin pitää sinne sitten ostaa grilliin makkaraa, kanaa ja maissia nam. Makeakin mulle maistuu mutta suklaata en niinkään himoitse. Kuvassa näkyvää tulista riisinuudelitonnikalamössä himoitsin viimeksi tänään ja koska ainekset löytyi kaapista niin oli lounas päätetty. Jälkiruokana toimi kipollinen kirsikoita joista on myös tullut yksi raskaushimo. Nami nami.

Painoa on nyt raskauden aikana kertynyt hyvinä päivinä 9kg ja huonoina 10kg. Saa nähdä millaisiin lukemiin sitä päästään vielä mutta tähän mennessä painonnousu on ollut varsin maltillista esikoisen odotusaikaan nähden ja häntä odottaessani paino ei enää viimeisten viiden viikon aikana noussut lainkaan joten mikäli tässäkin mentäisiin samalla kaavalla niin ei mitään isoja nousuja enää olisi luvassa, ehkä sellaiset + 5 kg? Silloinkin olisin neuvolantätini mukaan juuri niissä mitoissa mihin hän mun ennustikin nousevan ekassa neuvolassa :D .. Paino on toisarvoinen seikka mutta asia joka jokaista raskaana olijaa mietityttää.

Nyt siis jatketaan kesää toivottavasti sopivan lämpimissä keleissä ( helle turvottaa joten no thanks), arkisia asioita touhuten ja toivottavasti suhteellisen hyvin voiden. :) Meillä juhlitaan viikonloppuna meidän pojan 3-vuotissynttäreitä joten palataan ensi viikolla niiden merkeissä!

Täydellinen viikonloppu.

Takana on ihan älyttömän hyvä viikonloppu, jopa melkein täydellisen tittelin saava! Voisiko ihanampaa olla aloittaa viikonlopun vietto yhdessä kuin suunnata koko porukalla yhdessä leikkipuistoon ja kotiin kävellessä kaikilla oli silminnähden hyvä mieli ja hymy herkässä?  Illan kruunasi vielä KERRANKIN maltillinen määrä irtsareita (olisikohan ollut ees 100 grammaa mikä riitti loistavasti :D) ja uusi mielitekoni Novellen Jasmiini+sinkki- vichy :D.

Lauantaina oli meidän kauppapäivä, minun salipäivä ja loppupäivä vietettiin taas auringossa ulkoillen ystävien kanssa ja illalla maistuikin uni aika hyvältä kun ei ollut koko päivänä ehtinyt juurikaan istua :).

Sunnuntaina sain herätä ihanaan äitienpäivä-toivotukseen kun poika innoissaan toi tekemänsä lahjan minulle sänkyyn ja sain mitä ihanimman poskipusun ja halauksen <3. Pojat myös leipoi heti aamusta mun toiveesta mansikkatorttua ja siitä tuli täydellistä! Sunnuntaikin piti sisällään yhdessä ulkoilua ja kävelyä joten happea on ainakin saatu tänä viikonloppuna. Eipä näillä keleillä oikein malta sisällä ollakaan vaikka kuumuus alkaa kieltämättä olla jo melko tukalaa masun kasvaessa. Onneksi mun tilaamat kesävaatteet tulee pian postissa ja toivottavasti en arvioinut kokoani ihan mönkään! :D

LeipojaE LeipojaEkakkuTäällä onkin siis saanut herkutella ihan olantakaa ja yli omien tarpeiden mutta eihän tuommoista kakkua nyt voi roskiinkaan heittää! Vielä olisi vähän tuhottavaa jäljellä illaksi. HUH!

Kävin onneksi tänään aamulla 45 minuuttia tekemässä aerobista salilla crosstrainerilla ja kuntopyörällä jottei ihan laiskistuisi herkuttelijaksi vaikka kyllä tuo mun suu vaan on aika perso makealle valitettavasti :D. Lisäksi tälle viikolle on kaikkea muutakin kivaa sovittuna ja yksi niistä on tänään iltapäivällä oleva kampaajakäynti jonka voitin Instagrammista eräästä kilpailusta! Minä joka en ikinä voita mitään! Niin siistiä! Haaveissa olisi saada roimasti vaaleamman ruskea kesälook mutta katsotaan minkänäköisenä sieltä illalla kotiin päästään :).

Ihanaa viikon jatkoa kaikille! :)