Soveltavia treenejä arjen haasteiden keskellä.

Moikka pitkästä aikaa! Mä kyllä kovasti yritän päivittää blogia useammin mutta jotenkin nämä postausvälit venähtää aina tähän viikkoon! Onkohan siellä ketään lukijoita enää jäljellä? :)

Meillä on lapset sairastaneet nyt yli viikon putkeen vuorotellen. Ensin alkoi nuoremman nuha ja lämpöily ja sitten vanhemman sitkeä yskä ja kuume. Kuumeetta ollaan onneksi oltu jo pari päivää mutta yskä on edelleen riesana joka saisi jo pojan ominkin sanoin mennä pois. Vielä ollaan onneksi molemmat miehen kanssa säästytty kunnon flunssalta ja pientä kurkun karhintaa lukuunottamatta ollaan terveitä.


Viikonloppuna pojan kuumeillessa meni myös mun sunnuntaille suunniteltu pitkis mönkään mutta sen sijaan käytiin tytön kanssa hänen aamupäikkäriensä aikaan rattailla lauantaina juoksemassa kevyt kuuden kilometrin hölkkä ja sunnuntaina sitten kympin reippaampi lenkki aamulla. Hereillä ollessaan neito ei oikein enää jaksa olla kyydissä lenkillä joten nuo aamupäikkärit on meillä nykyään sellainen ainoa aika kun pääsen juoksemaan rattaiden kanssa. Jos hän sattuu heräämään kesken lenkin niin sitten alkaa lennellä maahan hanskat, pipot, tutit ja lempipehmo Pöllö jota ilman elämä olisi kurjaa! Ja silloin se juokseminen on vähän vaikeaa kun pitää pysähtyä kokoajan keräämään tavaroita matkan varrelta ja pahimmillaan säntäilemään juostua reittiä takaisinpäin kun en ole huomannut hukkaan heitettyjä tavaroita. Ei pääse tämä äiti helpolla :D.

Pöllö on tärkeä. Ja toinen noista pinkeistä hanskoista muuten hävisi sunnuntain lenkillä kun neito heräsi seitsemän kilometrin kohdalla. 😌

Viikonlopun yksi kunnon pitkis siis muuttui kahdeksi lyhyemmäksi lenkiksi. Alkuviikon olen ottanut rauhaksiin ja tänään olimme jo perillä esikoisen ulkoleikkikoulussa ja olin ajatellut käydä juoksemassa kun olemme hänet vieneet ja tytär nukkuu mutta yskä palasi taas pyörämatkan rasituksesta ja hetken seurailun jälkeen totesin että lähdetään kotiin vielä potemaan kaikki yhdessä. Kotona sain onneksi tehtyä pikaisen kotijumpan sillä olin ihan umpijäässä :D.

80 haaraperushyppyä, 50 kyykkyä, 25 askelkyykkyä sekä 30 lantionnostoa 9,5 kilon lisäpainon kanssa (oli muuten tytön mielestä super hauskaa 😄) . Sitten tein vielä vatsoja 45kpl ja 40 jalkojen nostoa selinmakuulla.

Välissä piti toki käydä imettämässä ja vaippaa vaihtamassa ja estämässä tappelua mut hei treeni se on pikainenkin treeni!

Tätä fiilistä odottaen seuraavaksi kun pääsee juoksemaan :)

Kunhan tästä saadaan kaikki terveiksi ja arki alkaa taas rullata niin ihanaa saada taas treenirytmi kohdalleen! 😊 Voitin muuten Facebookissa yhden Turkulaisen hyvinvointistudion hausta paikan hyvinvointikartoitukseen ja meen sinne ensi maanantaina! 😊 ihan mielenkiintoista päästä kuulemaan kehonkoostumus kahden vuoden tauon jälkeen ja tekemään vähän lihaskuntotestejä. :)

Ootteko te säästyneet syysflunssalta? Tuntuu että sitä on nyt tosi paljon liikkeellä? 

 

No mitä sun arkeen kuuluu?

Moikka! Vitsi nämä päivät kuluu vauhdilla! Mies aloitti työt viime viikolla ja päivät kuluu yksin lasten kanssa niin nopeasti että edellisestä postauksestakin jo lähes viikko!

Mitä sinne kuuluu? Alkoiko sulla kesäloma kun kesäkuu alkoi vai jatkuuko vielä työt? Vai nautitko äitiyslomasta tai kotona olosta muuten vaan?

Meillä on arki rakentunut rutiinien varaan ja yksi usein onnistunut rutiini on se että saan lapset samaan aikaan päiväunille. Nyt ollaan reilu viikko opeteltu Liljan kanssa omassa sängyssä päikkärien nukkumista ja niin allekirjoittanut on saanut päivisin pienen hengähdystauon ja aikaa olla vain yksin. Tai no kuten kuvasta näkyy niin joku aika kaipaa minua ;).

Tällä viikolla on kuitenkin ollut päiväunet kiven alla kun esikoinen on ollut flunssainen ja hänen yskänsä on verottanut myös siskon unia. Onneksi nyt kuulostaa siltä että aletaan ehkä jo olla voiton puolella.

Meidän arki koostuu myös jokapäiväisestä ulkoilusta. Aamulla ja usein iltapäivälläkin ellei tarvitse käydä asioilla. Esikoinen käy myös vielä juhannukseen asti puistotoiminnassa arkiaamuisin kolmisen kertaa viikossa ja näinä aamuina mä usein käyn juoksemassa pikkusiskon kanssa tai vaunukävelyillä. Nyt neiti on kyllä selvästi alkanut lyhentää aamupäikkäreitään niin pitkät vaunukävelyt alkaa olla meidän kohdalla pian muisto vain.

Arki koostuu myös ruoanlaitosta. Tuntuu että jos en ole ulkona, nukuttamassa tai leikkimässä niin olen keittiössä :D Me syödään pääsääntöisesti neljä kertaa päivässä ja lounas ja päivällinen on lämpimiä ruokia niin yllättävän paljon kuluu aikaa keittiössä vaikka jonkin verran yritän hyödyntää puolivalmiita eineksiäkin että saataisiin nopeasti ruokaa. Odotan kyllä jo että Lilja siirtyisi syömään samaa ruokaa meidän kanssa niin vähän tämä rumba helpottaa. Olen kyllä tehnyt hänelle pakkaseen soseita valmiiksi mutta usein kuitenkin tykkään tuoreena antaa myös samoista aineksista sovellettua ruokaa kuin me muut syömme.

Nyt kun neito on lähtenyt todenteolla konttaamaan vauhdilla karkuun ja seisoskelee ties missä milloinkin niin arjesta on tullut kovin kiireistä ja äidillä saa olla silmät selässäkin kun pikkuinen viipottaa menemään.

Arkeen kuuluu myös jokapäiväistä pyykinpesua, tiskikoneen hurinaa, imurin rapinaa ja lattian narinaa  sekä kissojen maukumista. Naurua, itkua ja kiljahtelua. Toisinaan mulla on sellainen olo että kaipaan jo töihin tai muualle mutta toisaalta haluan vielä nauttia tästä kotiäidin arjesta ennen kuin ne todelliset ruuhkavuodet alkaa.