Juoksuvuosi 2017

Moikka! Pääsinpäs vihdoin kirjoittelemaan teille taas kuulumisia! On ollut blogi jotenkin jumissa enkä ole päässyt kirjautumaan mutta kiitos teknisen tuen se taas onnistuu :). Joulu oli ja meni omalla painollaan ja pienen pojan kuukauden kestänyt kova jännitys helpottui vihdoin. Ensi vuonna taitaa pukki käydä heti aamupäivällä :D.

No se joulusta ja nyt asiaan eli vuoden 2017 juoksusaldoon. Yllätyin kun vertailin keskenään mun parasta vuotta eli 2015:sta ja tätä vuotta sillä eroa kilometreissä oli vain vajaa 100km ja vuonna 2015 juoksin kuitenkin ennätykseni puolikkaalla sekä ensimmäisen maratonini. Tänä vuonna juoksutaukoja on ollut parikin niin väsymyksen kuin sairastelujen vuoksi joten olen positiivisesti yllättynyt. Ja tänä vuonnahan on tullut syksyn ja valmennuksen alun myötä panostettua myös treenin laatuun ja treenattu säännöllisesti myös lihaskuntoa kotona.

 

2015.

2017.

Tämän vuoden lopullinen lukema tulee olemaan päälle 1200 kilometriä kun vielä huomenna käyn juoksemassa. Ehkä noin 1212km voisi olla sopiva lukema saavuttaa :). Ennen kaikkea tänä vuonna on keskitytty juoksukunnon parantamiseen raskauden ja synnytyksen jälkeen sekä kehon yleiseen vahvistukseen ja olen siihen päässyt mielestäni hyvin sillä juuri nyt keho tuntuu melko vahvalle ja ”omalle”. Tämän vuoden kisakohokohdat olivat molemmat juoksemani puolimaratonit. Ensimmäinen Paavolla ja toinen Ruissalojuoksuissa.

Heinäkuu startattiin Paavo Nurmi maratonilla puolikkaalla.
Ruissalojuoksut 2017

Tänä vuonna pääsin myös taas juoksemaan jo melkein perinteeksi nousseen joulupitkikseni eli puolikkaan pituisen matkan. Viime vuonna tosin jäi välistä kun synnytyksestä oli vasta alle 4kk mutta anyway. Tapaninpäivänä nautiskelin peruskuntosykkeillä itsekseni reilun kahden tunnin ajan juoksusta ja sulattelin kinkkua. Olin hieman häkeltynyt kuinka helppoa juoksu oli eikä sen jälkeenkään ole ollut jaloissa juuri mitään tuntemuksia pitkästä juoksusta. Toistan itseäni vielä kerran. Valmennuksesta oppimani hitaasti juokseminen on tehnyt hyvää ja kunto on noussut! 😊.

Tapaninpäivän pitkis.

Vuosi 2018 saa tulla. Se tulee olemaan varmasti jännittävä. Työntäyteinen ja tavoitteita täynnä ja niistä mä kirjoitan teille erikseen heti alkuvuodesta. :)

 

Valmennuksesta rentoutta treeniin.

Nyt on takana kaksi täyttä viikkoa nettijuoksuvalmennusta ja olen ollut varsin tyytyväinen siihen ainakin toistaiseksi. Mulla ei ole aikoihin tullut jalat kipeiksi treeneistä mutta nyt on joten uudenlaista ärsykettä lihaksiin on saatu mikä tietysti on hyvä asia noin kehittymisen kannalta! 😊

Tässä kahdessa viikossa olen myös ehtinyt oivaltamaan saman minkä pari muutakin juoksijaa meidän valmennuksessa että hiljaa hyvää tulee ja alun ”missä on pitkikset” – ihmettelyn jälkeen olen päättänyt luottaa ohjelmaan ja katsoa mihin se mut vie. Olen nauttinut hitaista pk-lenkeistä ja vauhtileikittely-juoksuista. Mulla kun on ollut aina ennen tätä valmennusta tapana juosta joko kovaa tai vähän hitaammin niin olen saanut opetella erilaisia vauhteja jo nyt.

Treenin jälkeinen fiilis on täys kymppi 🔟 :) ❤️

Mun mielestä tämä valmennus on tuonut mukanaan tietynlaista rentoutta kun on kalenteriin merkitty mitä treenejä viikko sisältää ja niiden mukaan on menty. Toki aikataulutus on tuonut omat haasteensa mutta toistaiseksi olen pystynyt pysymään ohjelmassa mukana vielä ja toivon että jatkossakin onnistuu yhtä mukavasti. Treenit tulee myös tehtyä tunnollisemmin kun ne on joku sulle ennalta määrittänyt ja valmennusryhmän Facebookissa kun saa lukea muiden juoksuista niin ei tuu niin helposti sluibailtua ja skipattua aiottua juoksua :D. Sopiva ryhmäpaine toimii siis meikäläiseen haha.

Myös ohjelman kotitreeni eli kuntopiiri on ollut virkistävä kokemus kun liikkeet on valmiina niin olen kivasti saanut jumpattua vaikka lapset on olleet vieressä ja avuksihan nuo tulevat aina mielellään kuten kuvasta näkyy 😃. Innolla odotan mitä ohjelmassa tapahtuu tämän peruskuntokauden jälkeen kun aletaan tahkoamaan vauhtia ja kestävyyttä lisää..

Ennätykset on tehty rikottaviksi ja toivottavasti vuosi 2018 on niiden aika! :)