Edessä juoksutapahtuma? Mun lempparijuoksukisat :

Varmasti monen juoksua enemmän harrastavan mielessä alkaa pyöriä näin alkuvuodesta, että mihin kisaan sitä tänä vuonna lähtisi kuntoaan koittamaan ja missä olisi mahdollista saada ennätyksiä. Taikka jos on edessä ensimmäinen juoksutapahtuma ikinä niin saattaa olla vaikea valita mieleistään tapahtumaa johon osallistuisi sillä Suomessa todellakin riittää valinnanvaraa joka makuun! On mielessäsi sitten puolikas, tai kymppi tai koko maraton niin varmasti jokaiselle kuukaudelle on mahdollista saada kisatapahtuma kalenteriin mikäli siltä tuntuu. Tässä postauksessa kuitenkin mun Top 3- tapahtumat ja selitykset miksi ovat tittelinsä ansainneet.

Puolimaraton : Helsinki city run 14.05.2016

Kisa jonka sain kokea viime keväänä ensimmäisen kerran. Ison juoksujuhlan tuntua koko rahalla! HCR on mielestäni tapahtuma johon kannattaa lähteä kokeilemaan puolimaratonia sillä tapahtuma on äärimmäisen onnistuneesti järjestetty. Muistan kuinka itse hämmästelin sitä kuinka vähän tarvitsi vessoissa jonottaa vaikka paikalla oli tuhansia muitakin naisia. Kannustus kisan aikana oli huikeaa! Ei tainnut olla reitin varrella yhtään pätkää jossa ei olisi ollut jotakuta kannustamassa ja mieleeni jäi vime keväältä erityisesti nuoret pojat jotka jossain 17 kilometrin kohdilla vaihtoivat läpyjä juoksijoiden kanssa ja kun olin itse yksin liikkeellä niin näistä tsempeistä sai älyttömästi virtaa loppukilometreille. HCR:n maalihuolto oli myösin vertaansa vailla! Ei ole ikinä maistunut pähkinät ja rusinat niin hyviltä kuin viime keväänä juoksun jälkeen! Tänä vuonna HCR juostaan 14.05. ja siellä onkin luvassa ihan uusi entistäkin Citympi reitti joten kannattaa lähteä mukaan!

HCR.
HCR.

Koko maraton : Paavo Nurmi Marathon 2.7.2106

Itse olen juossut Paavossa nyt kaksi kertaa. Ensin ensimmäisen puolikkaani 2014 ja sitten viime kesänä ensimmäisen kokonaisen maratonini ja vaikka tässä ehkä hiukan kotikaupunkietua nyt kuuluttelen niin kauniimpaa reittiä saa hakea! Paavo Nurmi maratonin reitti kulkee jokirannassa ja Ruissalossa ja tänä vuonna myös Paavossa saat kulkea uutta reittiä kun tapahtuma uudistuu. Lopullista reittiä ei ole vielä julkaistu mutta käsittääkseni 42,2 km matkalla tullaan edelleen juoksemaan Ruissalossa osittain joten voin luvata kauniita maisemia ainakin maratonin valinneille juoksille :). Vaikka Ruissalon osuus pitää sisällään jonkin verran korkeuseroja niin itse nautin viime kesänä maratonin toisella kierroksella siitä, että kun aloin tuntea oloni voipuneeksi niin sain olla paikoitellen rauhassa luonnon keskellä. Kuitenkin jokirannassa juostavalla osuudella kannustusta oli kivasti ja kulkeehan reitti myös kauniin Turun linnan alueen ohi joten historian havinaakin voi fiilistellä juostessansa! Tänä vuonna tapahtuma onkin heinäkuun alussa joten ei tule itsellänikään kiirus pojan synttäreiden kanssa yhteen osumisen suhteen :). Tapahtuma jota ei voi Turkulaisena juoksijana olla kokematta! Tai minään muunakaan kaupunkilaisena. Tule ja koe :)

Loppukirillä kesällä 2015.
Loppukirillä kesällä 2015.

Loppusyksyn huumaa Kaarinan syysmaratonilla 22.10.2016

Kahtena perättäisenä vuotena tämä kisa on päättänyt kisakauteni. Toisella kerralla puolikkaan ennätykseen ja toiselle kerralla puolikkaan epäonnistumiseen. Haluan kuitenkin tämän tapahtuman nostaa top kolmoseen reittinsä tasaisuuden vuoksi ja ennätyksiä tällä reitillä rikotaan ilmeisesti aika usein! Kaarinan syysmaraton on hiukan pienempi tapahtuma jossa on tilaa juosta jokaisella ja sään ei ainakaan tarvitse pelätä olevan liian kuuma. Tapahtuma on hyvin organisoitu ja kannustusta erityisesti maalialueen lähellä on ollut kivasti jos kaipaa loppukiriin voimaa. Viluisille lihaksille tarjotaan juoksun jälkeen kuumaa mehua ja hernesoppaa joka on mun mielestä kovin söpöä :D. Lisäksi Kaarinan lukion tiloissa on hyvät mahdollisuudet käydä suihkussa ja pukea lämmintä päälle. Varsin toimiva pienempi juoksutapahtuma ennätysten havitteluun ja tuollahan on mahdollisuus siis juosta kymppi, puolikas taikka kokonainen! :)

Kaarinassa KPK 24/7 :n miitissä syksyllä 2015.
Kaarinassa KPK 24/7 :n miitissä syksyllä 2015.

Siinä ne tuli. Tähän olisi kyllä voinut varmasti listata vielä kymmeniä yhtä hyviä kisoja mutta nämä nyt pääyi mun listalle kokemuksieni pohjalta. Saitko näistä inspistä osallistua tänä vuonna?:)

Kun juoksuttaa….

”On juostava” niinkuin totesi mieheni 85-vuotias vaarikin juhannuksena meillä kylässä ollessaan ja kyllä minun mielestä pitää tuollaisen elämää kokeneen viisaan miehen sanaa noudattaa ja ilmoitin itseni Ruissalojuoksuihin puolikkaalle eli Ruisrääkkiin. Tuo kisa onkin jo heti tänä viikonloppuna eli en hirmuisesti ehdi tässä panikoida enää ennen kisaa ja aionkin lähteä ennenkaikkea nauttimaan juoksukisafiiliksestä ja vietän syntymäpäiväni rakkaan harrastukseni parissa eli juosten! Reittinähän Ruisrääkki on maineeltaan hyvinkin pelottava eli mäkinen ja niinpä en lähde metsästämään ennätyksiä tässä kisassa vaan pidän pääpointin hyvässä mielessä ja rennossa mennossa. Katsotaan sitten lauantaina kuinka muijan käy, mahdanko pitää pään kylmänä :D. Ainakin Ruissalossa on älyttömän kauniit maisemat mitä kelpaa katsella jos ei vauhti päätä huimaa.

Uutta arkea on alla pian kolme viikkoa ja vieläkin mahtuu joukkoon päiviä kun perheen pienin osoittaa mieltään äidin työssäoloa kohtaan aika voimakkaasti ja saan päälleni raivot kotiin tullessani. Onneksi näitä päiviä on vähemmän kuin niitä päiviä kun vastaan ovelle juoksee iloisesti hymyilevä poika jolta saan halin. Mieheni on ottanut uuden roolinsa koti-isänä vastaan kunnioitettavan hyvin ja päivät rullaa täällä autuaasti eteenpäin kun mama painaa duunii. Saan olla iloinen, että mulla on tuollainen kultakimpale miehenä.

Askelia piisaa.
Askelia piisaa.

Arki itsessään on hyvin hektistä ja vaikka nautin puuhastelusta ja liikunnasta niin nyt töihinpaluun myötä osaan myös arvostaa taas lepohetkiä ja huomaan olevani iltaisin niin puhki, että nukahdan nykyään jo yhdeksältä vaikka muistettakoon, että herätyskello herättää jo kello 4.35. Olen kuitenkin huomannut, että olen paljon virkeämpi niinä päivinä kun juoksen töistä kotiin kuin niinä kun tulen bussilla mikä kertoo juoksun ihanuudesta kaiken oleellisen. Saa tuuletettua kotimatkalla työpäivän mahdolliset hermonkiristäjät, kerättyä kilometrejä ja kasvatettua kuntoa! Pitää siis juosta kun juoksuttaa. Olen muuten pitänyt päivittäin töissä kelloa jotta näen kuinka paljon minulla on vielä aikaa jakaa postia ja olen pitänyt myös tuota sykekelloni askelmittaria päällä ja saan päivittäin kasaan yli 20 000 askelta mikä on kait tuplasti sen mitä suositellaan askelia otettavan. Paras saldo tähän mennessä on 25 300 askelta. Tuo kivaa särmää tylsiin portaissa juoksuihin kun laskee askelia :D.

Tämäkin viikko on jo puolessa välissä, nopeasti menee aika ja pian on lauantai ja kisapäivä jee! Onkos sulla pian viikko jo pulkassa ”lakon” vuoksi vai aiotko mennä perjantaina töihin? Meillä olisi mahdollisuus jäädä kotiin mutta taidan ottaa helposta työpäivästä ilon irti ja mennä sinne myös perjantaina.