Treenikuulumia ja syksyn suunnitelmat.

Moikka! Edellisen postauksen jälkeen on kulunut viikonloppu ja ajatukset on edelleen aika synkeät. Arki rullaa omalla painollaan mutten voi kieltää etteikö aina kun tulee ”tyhjä hetki” tulisi mieleen viime perjantain kamalat tapahtumat täällä Turussa. Ulkona huomaan olevani kokoajan varuillani ja eilisellä aamukävelyllä Liljan kanssa tunsin oloni jopa vainoharhaiseksi kun takanani muuten tyhjällä tienpätkällä käveli mies. Ottaa varmasti aikansa päästä tästä pelosta yli.

#prayforturku. Lauantaina vietiin kynttilä murhapaikalle ja olo oli surkea ihan jokaisella joka paikan päällä oli  :(.

Mutta koska elämän pitää jatkua ja pahalle ei saa antaa valtaa niin jatketaan hieman kevyemmän aiheen parissa ja ajattelin kirjoittaa viime aikojen treeneistä ja syksyn suunnitelmista.

Olen yrittänyt pitää kiinni vähintään kolmen lenkin viikkotahdista jotta treenit pysyisi säännöllisinä ja kunto yllä. Hieman kuitenkin tahtia hidastaa meidän neidin yöheräilyt ja omat univaikeudet joten ihan niin täysipainoisesti en pysty juoksemaan kuin haluaisin mutta toisaalta ei tässä ole kiire mihinkään ja tyytyväinen olen että jaksan juosta edes tämän verran ja tärkeintä nyt on että kuntoilusta saa hyvän olon ja niitä tavoitteita katsotaan sitten ensi vuonna kun toivottavasti meilläkin jo nukuttaisiin :D.

Viikkoon mahtuu yleensä pari lyhyempää treeniä joista toisella yritän tehdä myös jotain ”spesiaalia” kuten lihaskuntoa tai kuten tänään kun kävin lenkin päätteeksi hyppimässä portaita. Viikon toinen lyhyempi lenkki on yleensä reippaampi vauhtikestävyyslenkki ja kerran viikossa sitten pidempi rauhallinen juoksu. En niinkään jaksa juuri nyt seurata viikottaisia kilometrimääriä vaan yritän pitää harjoitukset monipuolisina niin että sinne on mielekästä lähteä. Tosin noi vauhtikestävyyslenkit on kyllä viimeaikoina tökkinyt jonkin verran ja mies ehdottikin että pitäskö mun alkaa kitkuttaa ultrajuoksua :D.

Iloinen porrasjuoksija.

Näillä mennään siis treenien osalta ja seuraavaksi olisi kisasuunnitelmissa osallistua Ruissalojuoksuihin puolimaratonille syyskuun 16. päivä. Eihän sinnekään ole kuin reilu kolme viikkoa! 😊 Juoksen tuolla tuolloin toista kertaa mutta tänä vuonna todennäköisesti nautiskelen kauniista Ruissalosta enemmän kuin edellisessä juoksussa 2015 jolloin askel oli kevyt ja kunto kohdillaan. Ihana kuitenkin päästä taas kisatunnelmaan! Paavosta on jo niin pitkä aika!

Ruissalojuoksujen jälkeen palautellaan parin viikkoa ja sitten syyskuun viimeinen lauantai koittaa mun ja miehen laatuaikapäivä kun mennään koittamaan mistä meidät on tehty kun City Survivors saapuu Turkuun! 😊 jännää!

Lokakuun lopussa on sitten vielä Kaarinan syysmaraton jonne en ole vielä laittanut ilmoittautumista sisälle kun olen pohtinut matkaa jolle osallistua. Kymppikin voisi olla ihan mielenkiintoinen käydä tempaisemassa tai sitten perinteinen puolikas ;). Will see will see.

Heinäkuussa…

Mihin tämä aika vaan menee! Ylihuomenna alkaa jo elokuu ja musta tuntuu että kesä on mennyt taas ihan ohi hujauksessa. Ollaan kyllä heinäkuussa vietetty tosi paljon aikaa perheenä kun mies on lomaillut ja vastapainoksi myös molemmat päästy omille menoille vapaammin :). Ajattelinkin listata tähän meidän heinäkuun hitit mitä on touhuttu.

Turku on kesäkaupunkina mahtava sillä tapahtumia on joka viikonloppu ja useita samaan aikaan. Pari viikkoa sitten olin flunssassa mutta käytiin silti parina päivänä pyörimässä Tall ship raceissa ihastelemassa laivoja ja mm. kuuntelemassa Chisun keikkaa lasten kanssa.

Heinäkuussa mulla myös lähti hiuksia noin kaksi kiloa kun tuntia ennen kampaajalle menoa päätin vähän repäistä. Sinne jäi lattialle 15cm ja ohennukset päälle ja kotiin lähti kevytpäinen nainen. Täytyy kyl myöntää että jälkikäteen meinasi pari kertaa tulla itku mutta nyt olen alkanut tykätä tästä itsekin.

Heinäkuussa saatiin vihdoin aikaiseksi tehtyä kesäretki Vepsään saareen jossa meillä vierähti päivä tosi nopeasti! Oli ehkä koko kesän lämpimin päivä ja uimaranta oli todellakin place to be! Metsäteillä kävely oli myös mukavan virkistävää tälläiselle kaupunkilaisrouvalle.

Heinäkuussa ollaan myös käyty paljon leikkipuistoissa, tavattu ystäviä ja mitä vielä!

Flunssan jälkeen olen päässyt taas juoksun makuun ja tämä heinäkuun viimeinen kokonainen viikko on ollut hyvin onnistunut treeniviikko. Kolme lenkkiä yksin ja yksi koko perheen voimin. Vauhtikestävyyttä ja peruskuntoa sulassa sovussa ja hyvällä fiiliksellä. Tänään aamun oli niin mieletön flow päällä että mielessä kävi jo että pitäiskö maraton juosta tässä joskus? #runnershigh

Mitä sun heinäkuun aikana on tapahtunut?