Vuosi 2018. Mitä tavoitteita?

Neljäs päivä jo tätä vuotta menossa! Me vietettiin uutta vuotta käymällä siellä lasten ilotulituksessa ja se oli tänä vuonna todella upea! 😊 Liljakin matki mua kun huokailin ”waaauuuu”  ja kotimatkalla aina kun kuului pauketta niin hän osoitti siihen suuntaan ja sanoi ”wau uuu” :D

Muuten uusi vuosi on jatkanut kulkuaan arkisesti päivä kerrallaan. Tässä postauksessa on nyt kuitenkin aika hieman pohtia mitä haluaisin tänä vuonna saavuttaa. Varsinaista uudenvuoden lupausta en tehnyt tänäkään vuonna.

Terveys : Viime vuonna olin jonkun verran kuumeessa ja flunssassa sekä yksi korvatulehduskin kävi kylässä. Toivoinkin että myös tämä vuosi menee yhtä vähällä tai vähemmällä sairastelulla. Ainoa vaiva jonka kanssa olen nytkin pari päivää kipuillut on tuo mun IBS joka tuntuu olevan nyt tosi ärhäkkänä ja vatsa on päivittäin kipeä.

Ruokailutottumukset : Ruokarytmit meillä on aika hyvällä mallilla lukuunottamatta sitä etten saa millään mahtumaan välipalaa mahaani! Tähän vaikuttaa usein se että mä syön edelleen liikaa karkkia joka vie ruokahalun. Tämän vuoden yksi iso tavoite onkin oppia syömään taas paremmin ja enemmän! Kulutus mulla on kuitenkin melko kovaa kun paino pysyy paikallaan niin nyt olisi ensisijaisen tärkeää löytää jostain se selkäranka ja pistää paussi sokerille. Helpompi sanoa kuin tehdä? 😁

Treenaus ja juoksu : Tänä vuonna lähdenkin juoksuun hieman tavoitteellisemmin kuin viime vuonna jolloin rakennettiin sitä kuntoa takaisin. Mulla on kaksi isoa tavoitusyritystä edessä joista toinen on puolimaratonin ennätyksen parantaminen HCR :llä 19.5. Takomorunnersin juoksuohjelma jatkuu tämän vuoden syksyyn saakka joten sen mukaan treenaan kohti tavoitetta nyt aktiivisesti :).

HCR 2015.

Vuoden seuraava tavoite on tämän vuoden päätavoite eli 42,2km Paavo Nurmi maratonilla. Tapahtuma on nyt ensimmäistä kertaa elokuussa ja mielenkiinnolla odotan miten kuuma silloin on! 😊 18.8.2018 mieheni syntymäpäivänä lähden siis yrittämään neljän tunnin alitusta maratonille. Fiilikset ja motivaatio on kyllä erittäin huipussaan nyt kun kunto on ollut sen verran nousujohteista tässä syksyn jälkeen. Mikäli kaikki sujuu hyvin eikä loukkaantumisia tule niin uskon tavoitteeni olevan mahdollista :)

Ensimmäisen kokonaisen maratonin maalissa 2015 :) 

Mutta koska elämä ei ole pelkkää juoksua niin tänä vuonna mulla on myös vielä suurempia tavoitteita ja kouluun pääseminen on niistä suurin. Jos se menee mönkään niin edessä on anyway syksyllä töihin paluu ja ruuhkavuosien alkaminen kun lapset menee päiväkotiin. Eilen tehtiin hakemukset ja vaikka mä oon pitkään jo tiennyt että tämä on muutosten vuosi niin silti. Silti tuli haikea mieli. VIIMEINEN (ja oikeasti viimeinen)  reilut puoli vuotta kotiäidin elämää edessä. <3

Juoksuvuosi 2017

Moikka! Pääsinpäs vihdoin kirjoittelemaan teille taas kuulumisia! On ollut blogi jotenkin jumissa enkä ole päässyt kirjautumaan mutta kiitos teknisen tuen se taas onnistuu :). Joulu oli ja meni omalla painollaan ja pienen pojan kuukauden kestänyt kova jännitys helpottui vihdoin. Ensi vuonna taitaa pukki käydä heti aamupäivällä :D.

No se joulusta ja nyt asiaan eli vuoden 2017 juoksusaldoon. Yllätyin kun vertailin keskenään mun parasta vuotta eli 2015:sta ja tätä vuotta sillä eroa kilometreissä oli vain vajaa 100km ja vuonna 2015 juoksin kuitenkin ennätykseni puolikkaalla sekä ensimmäisen maratonini. Tänä vuonna juoksutaukoja on ollut parikin niin väsymyksen kuin sairastelujen vuoksi joten olen positiivisesti yllättynyt. Ja tänä vuonnahan on tullut syksyn ja valmennuksen alun myötä panostettua myös treenin laatuun ja treenattu säännöllisesti myös lihaskuntoa kotona.

 

2015.

2017.

Tämän vuoden lopullinen lukema tulee olemaan päälle 1200 kilometriä kun vielä huomenna käyn juoksemassa. Ehkä noin 1212km voisi olla sopiva lukema saavuttaa :). Ennen kaikkea tänä vuonna on keskitytty juoksukunnon parantamiseen raskauden ja synnytyksen jälkeen sekä kehon yleiseen vahvistukseen ja olen siihen päässyt mielestäni hyvin sillä juuri nyt keho tuntuu melko vahvalle ja ”omalle”. Tämän vuoden kisakohokohdat olivat molemmat juoksemani puolimaratonit. Ensimmäinen Paavolla ja toinen Ruissalojuoksuissa.

Heinäkuu startattiin Paavo Nurmi maratonilla puolikkaalla.
Ruissalojuoksut 2017

Tänä vuonna pääsin myös taas juoksemaan jo melkein perinteeksi nousseen joulupitkikseni eli puolikkaan pituisen matkan. Viime vuonna tosin jäi välistä kun synnytyksestä oli vasta alle 4kk mutta anyway. Tapaninpäivänä nautiskelin peruskuntosykkeillä itsekseni reilun kahden tunnin ajan juoksusta ja sulattelin kinkkua. Olin hieman häkeltynyt kuinka helppoa juoksu oli eikä sen jälkeenkään ole ollut jaloissa juuri mitään tuntemuksia pitkästä juoksusta. Toistan itseäni vielä kerran. Valmennuksesta oppimani hitaasti juokseminen on tehnyt hyvää ja kunto on noussut! 😊.

Tapaninpäivän pitkis.

Vuosi 2018 saa tulla. Se tulee olemaan varmasti jännittävä. Työntäyteinen ja tavoitteita täynnä ja niistä mä kirjoitan teille erikseen heti alkuvuodesta. :)