Garmin forerunner 230 : Käyttökokemuksia.

*Sykekello saatu blogin kautta Garminilta*

Joulukuussa kirjoittelin teille huumapostauksen uudesta sykekellostani jonka sain Garminilta testiin ja nyt on aika teille avata kellon ominaisuuksia hiukan tarkemmin kun olen noin kuukauden verran siihen päässyt tutustumaan. Olen oikeastaan tykästynyt kellon moderniin lookkiin niin että olen ottanut sen lähes päivittäiseen käyttöön joka on minulta paljon sillä en normaalisti siedä ranteissani minkäänlaisia kapistuksia, koruja tms arkielämässä! Kello on kuitenkin sen verran sievä ja tyylikäs, että sopii mun melko rentoon tyyliin kuin nenä päähän.

gar2

Isoin muutos tämän kellon saatuani on tapahtunut siinä, että kun lähden juoksemaan niin gps löytyy miltei samantien. Forerunner 15:sta kanssa koin hiukan ärsykkeeksi kun jouduin välillä kävelemään jopa kilometrin päähän, että gps löytyi ja pääsin juoksuvauhtiin. Koska on kello on saatava dataa ja ilmanhan ei juosta ;). Tässä mallissa sen sijaan gps löytyy useimmiten tuosta kotiportilta jo kun laitan juoksumoden päälle.

Erityisesti pidän myös siitä, että näytölle saa neljä eri tietokenttää samanaikaisesti kun olet juoksemassa. Itse olen valinnut ykkösnäytölle kokonaisajan, tahdin, kilometrit ja sykkeen. Kakkosnäytölle olen valinnut poljinnopeuden (askeltiheys) sekä keskivauhdin. Kolmannelta näytöltä löytyy kulutetut kalorit. Noita näyttöjä saa muokattua oman makunsa mukaan sellaisiksi, että saa harjoittelustaan kaiken irti ja niitä voi pyöritellä mielinmäärin. Kello myös ilmoittelee värähtämällä aina kun tulee kilometri täyteen eli voit rauhassa pitää kylmemmällä ilmalla kellon takin alla piilossa jos tuntuu, että käy viima ranteeseen.

Forerunner 230 :sta löytyy myös ominaisuus joka on tavoitteellisemmin juoksevalle kiva plussa sykekellossa, nimittäin kisaennusteajat! Kello mittaa sykevyön avulla sykealueesi ja niitä käyttäen laskee kisaennusteaikoja 5km, 10km,21,1km ja maratonin matkoille. Itselläni nuo ajat maratonia lukuunottamatta ovat lähes samoja kuin vuoden 2015 ennätykset mutta toisaalta treeni on talven ajan ollut lihaskuntoon ja peruskestävyyteen pohjautuvaa. Kiva kannustin tämä ominaisuus.

Kisaennusteajat viime viikolta.
Kisaennusteajat viime viikolta.

Mukava lisä kellossa on bluetooth-yhteys jonka avulla saan siirrettyä juoksuharjoitusten tiedot suoraan puhelimeen lataamaani Garmin Connect- sivustoon.  Enää ei tarvitse sählätä USB-johdon ja tietokoneen kanssa kuten ennen vaan nyt homma hoituu lähes itsekseen kun laitan puhelimeen bluetoothin päälle ja käyn vaikka välillä suihkussa. Heleppoa kuin heinän teko. Kännykän Garmin Connect-sivustolta pystyn myös halutessani lataamaan kelloon erilaisia kellonäyttöjä jolloin kellon yleisilme muuttuu helpolla paljonkin mikäli kyllästyn perinteiseen diginäyttöön. Bluetoothin ollessa päällä kello myös ilmoittaa puhelimeen saapuvista sähköposteista, tekstiviesteistä, Whatsapeista ja vielä Facebook-ilmoituksistakin! Tätä ominaisuutta en ole itse liiemmin käyttänyt mutta saattaa jollekin olla kiva lisä. Melko tekniseksi on mennyt tämä kellojenkin elämä :).

Treenin tiedot.
Treenin tiedot.

Akun kestoon kellossa olen ollut oikein tyytyväinen. Mun 2-3 lenkin viikkotahdilla plus päivittäisessä askelseurannassa olen saanut latailla akkua noin kerran viikossa eikä ole vielä kertaakaan päässyt loppumaan kesken treenin akku mikä mua aina ärsyttää suunnattoman paljon ;D. Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen kellon ominaisuuksin vielä paremmin tutustuttuanikin ja uskon, että meillä on edessä vielä monia mahtavia treenikokemuksia tämän kaverin kanssa.

Garmin forerunner 230- Im in heaven.

Mulle tuli tänävuonna joulu hiukan etukäteen kun sain avata Garminilta saamani paketin tuossa pari päivää sitten. Sieltä löytyi uusi sykekello jonka kanssa olen ollut huuli pyöreänä viikonlopun yli ja tähän päivään saakka. Vaikka aiemmin käytössäni ollut Garminin Forerunner 15- on ollut oikein mallikkaasti toimiva peruskello niin nyt kyllä hypätään nextille levelille mitä tulee kellon teknisyyteen ja käyttöominaisuuksiin. Haluan teille kirjoittaa jo nyt pienen esittelyn sillä mun mielestä tässäkin on oiva joululahjavinkki!

Garmin Forerunner 230- on päivitetty versio 220 -mallista ja eroa siitä löytyy mm. se, että tässä uudemmassa pystyy valitsemaan erikseen lajeja mihin olet lähdössä treenaamaan. Siis oletko lähdössä pyörällä, juosten vai mahdollisesti sisäjuoksulle. Ominaisuus joka on kiva esimerkiksi jos pyöräilet työmatkat ja tahdot saada niistäkin dataa talteen muttet tahdo että juoksuennätyksesi paukkuvat kellon sekoittaessa pyöräilyt juoksuun.

garmin230

 Forerunner 230 kertoo myös suorituksesta palautumisajan josta tulen saamaan hyötyä paljon tämänhetkisessä elämäntilanteessani kun fyysistä työtä tekevänä yritän tasapainoilla sopivan liikuntamäärän välimaastoissa etten ylikuormita itseäni. Lisäksi itselleni uutena ominaisuutena kello kertoo poljinnopeuden eli askeltiheyden ja antaa kisaennusteaikoja. Jännää!

Sunnuntaina kello pääsi heti tositoimiin kun oli mun viikon pitkiksen vuoro ja innosta puhkuen starttasin puoli kympin jälkeen aamulla lenkille. Hirmuinen motivaatiopiikki tuli kun on uusi kello!:) Koska olin Hannan kanssa juossut jo rauhallisen lenkin viime viikolla päätin antaa mennä fiiliksen mukaan ja nopeasti sain taas huomata, että juoksu todellakin sujuu paremmin kun ei ole työpäivää alla ja jalat on tuoreet.

Dataa lenkistä Garmin Connectista :)
Dataa lenkistä Garmin Connectista :)

Kuulokkeissa soi Disco Ensemble, ilma oli viileä ja happirikas ja puolivälissä lenkkiä alkoi sataa luntakin. Henki kulki ja missään ei ollut ihmisiä eikä liikennevaloissa tarvinnut seisoskella ja jalat vei. Mahtava lenkki ja varsin tyytyväinen olen siihen kuinka jaksoin pitää kilsan hölkän päälle viitosen tahtia yllä 10km ja lopuksi palauttelin vielä kolme kilometriä kotiin saakka. Tuli tehtyä pitkästä aikaa vähän erilainen lenkki sillä olen keskittynyt pk-vauhtiin viimeaikoina.

Teen teille alkuvuodesta vielä tarkemman postauksen kellon yksityiskohdista ja ominaisuuksista kun olen tutustunut siihen kunnolla mutta oli pakko päästä tekemään ”huumassaolohehkutus” -teksti heti!  :D