Voihan polvikipu.

Maraton lähenee ja pitkien lenkkien tärkeys on mun omasta mielestä prioriteetti numero yksi koska niistä saan valtavasti henkistä voimaa sekä tietysti fyysistä voimaa ja jalat tottuu iskutukseen. Kerroinkin juhannuspostauksessa että jouduin keskeyttämään pitkän lenkin kuuden kilometrin jälkeen koska polven molemmilla puolilla alkoi kipu joka juoksuaskeleen ottaessa sai parkaisemaan. Silloin kipu hävisi yhtä nopeasti kuin alkoikin ja pystyin jatkamaan treenejä normaalisti parin päivän päästä. No tänään lähdin taas lenkille aamusta ja tarkoitus oli mennä 20km peruskuntopitkis mutta kuinkas kävikään…

 

..

Olin kotona 5,5 km myöhemmin harmistuneena ja polvikipuisena. Once again kuin salama kirkkaalta taivaalta kipu iski ja juoksuaskeleen ottaminen oli mahdotonta. En ymmärrä. Onneksi ehkä parin vuoden päästä ymmärrän kun opinnot etenee. Hehe. Kävellessä kipua ei tunnu lainkaan, samaten ei myöskään kyykätessä tai polvistuessa. Itse pohdiskelin että saattaisi olla lihasten kireyttä ihan lantiosta lähtien ja kotiin tultuani venyttelin hyvin ja rullailin koko jalkaa sekä tein lisäksi yläkropan – ja vatsalihasten treeniä kun aikaa oli ja muu perhe oli ulkoilemassa.

Nyt ei auta kuin antaa jalalle lepoa ja huoltoa pari päivää ja käydä taas sitten varovasti koittamassa sujuuko juoksu jo paremmin. Vielä en heitä kirvestä kaivoon maratonin suhteen , en varmasti!

Krista / Krista M.

Äiti 06/2013 pojalle ja 09/2016 tytölle . Vaimo. Juoksu. Lifestyle. Ruoka. Hyvinvointi.

6 vastausta artikkeliin “Voihan polvikipu.”

  1. Oletko käynyt esim kiropraktikolla tai fasciakäsittelyissä? Suosittelen kokeilemaan! Esim kiristävä nilkka laittaa koko paketin vinoon jolloin polvet ym kuormittuu enemmän.

    • Moi! En ole käynyt vielä hakemassa apua muualta :) kiitos vinkistä!

  2. Suosittelen, että olet suosiolla pidemmän ajan juoksematta, 7-10pv. Kokeile sit varovasti uudestaan. Säästät aikaa enemmän sillä että maltat viikon pari ja sit vasta koetat uudestaan ja mahdollisesti pystyt jatkaa kunnolla treenejä, kuin sillä, että kokeilet parin kolmen päivän välein . Kokemusta nimittäin on itsellä pitkittyneistä polvikivuista!

    • Kiitos vinkistä! Siinä on varmasti perää ja pitää nyt olla tarkkana tämän kanssa ettei ainakaan pahemmaksi mene. :)

  3. Hei! Itsellä outo polvikipu paikallistui SI-niveleen. Jäsenkorjaaja hoiti homman kuntoon, ja nyt voin juosta ongelmitta. Kannattaa ainakin harkita mikäli vaiva pitkittyy.

    • Kiitos vinkistä :) Tämäkin voisi hyvinkin olla yksi syy sillä SI-nivelen kanssa mulla on ollut vuosia sitten ongelmia! Silloin vaivaan auttoi syvien vatsalihasten treeni:)

 1
Tykkää jutusta