HCRD – eli Helsinki City running day ja kisaraportti !😊

Lauantaina oli vihdoin koko kevään yksi odotetuimpia tapahtumia Helsinki City running day ja eka puolikkaan kisapäivä! 😊 Vielä aamulla bussin startatessa mietin että starttaanko kisaan sillä torstaina aamulla heräsin kipeän kurkun kanssa ja perjantaina olin jo melko tukossa mutta kurkkukipu oli onneksi hellittänyt. Otin kuitenkin juoksuvaatteet mukaan ja bussimatka Hannan kanssa meni oikein rattoisasti jutellen meidän lähes samanikäisten tyttöjen touhuista. Tankkailin myös urheilujuomaa ja söin leipää kun en ollut saanut aamulla oikein mitään alas aikaisen lähdön vuoksi.

Bussimatkan aikana päätös startata vahvistui sillä olo oli nuhaisuutta lukuunottamatta ihan normaali. Juoksuun lähdin kuitenkin sillä ajatuksella että keskeytän heti jos merkkejä huonosta olosta tulee. Alettiin olla perillä ja filis alkoi olla jännittynyt kun ajettiin bussilla kisahallin ohi ja nähtiin jo paljon juoksijoita alueella. Kohta me oltaisiin siellä itsekin! 😊

Saatiin hyvä alkuverryttely kun käveltiin Kampista pelipaikalle ja haettiin numerot ja mentiin vaihtamaan vaatteet ja viemään tavarat säilytykseen. Täytyy kyllä sanoa että meni melko täpärälle että ehdittiin lähtöön sillä oltiin vielä 8min ennen lähtöä vessassa mutta loppu hyvin kaikki hyvin 😃.

Matkaan lähdettiin isossa joukossa toisen lähtöryhmän mukana ja alkumatka oli melkoista matelua valtavan massan mukana. Onneksi suht nopeasti pääsimme pujahtamaan tien sivuun ja päästiin kiihdyttämään vauhtia. Hieman nauratti takanamme juoksevien miesten jutut siitä kuinka olivat juosseet kevään aikana yhden lenkin ja että mihin ovat itsensä laittaneet 😃😃. Mitenköhän heidän mahtoi käydä.

Reitti olikin nyt täysin eri kuin kolme vuotta sitten kun olen viimeksi ollut juoksemassa HCR:llä ja täytyy sanoa että olin kisan ensimmäiset 15 kilometriä aivan mykistynyt Helsingin kauneudesta. Paikoin reitti oli kyllä todella kapea kun juoksijoita oli niin paljon ja juomapisteitäkin olisin kaivannut enemmän mutta oma vesipullo pelasti paljon. Mutta siis tuo reitti, wow!

Juostiin Hannan kanssa noin kahdeksan kilsaa yhtä matkaa ja sitten tiemme erosivat. Loppumatkan juoksin itsekseni ihan täysin matkasta nauttien. Juoksu oli kevyttä ja sain virtaa upeista kannustajista ja erityisesti siinä Kampin lähellä olevan alikulkusillan alla oleva nuorien tyttöjen tanssiesitys sai kylmät väreet pintaan ja vähän kyyneleet silmiin. Ihanat kun olivat tulleet sinne piristämään juoksijoita! 😊

Kilometrit sujuivat toinen toisensa perään rennosti noin 5,20-5.30 välisellä vauhdilla ja pian olikin jäljellä enää kolme kilometriä jotka olivatkin ne raskaimmat koko kisassa kun kierrettiin mm. Keskuspuiston siimeksessä mäkiä mäkien perään. Huh huh! Silloin hengästyin ekan kerran tuon kisan aikana oikein kunnolla ja viimeinen mäki kohti maalia tuntui jo etureisissä melkoisena poltteena! Mutta ylämäen jälkeen tulee aina alamäki ja olipa hauska kurvata niin kovaa kuin pääsee alamäkeen ja maaliin! 😊 Kello pysähtyi ajassa 1,54,58.

Kyseinen juoksu oli ehkä ehjin juoksuni ikinä lukuunottamatta hiukan ennen kymppiä ollutta kylkilihaskramppia joka meni onneksi ohi itsekseen kun hetkeksi hiljensin tahtia. Eka kymppi meni hiljempaa ja toka vähän kovempaa. Nuhakaan ei vaivannut ja olin koko matkan hyvävoimainen ja vielä jälkeenkin. Kerrassaan onnistunut kisapäivä! 😊 suihkun jälkeen ihailin vielä hetken juoksukisapöhinää ja kuuntelin kuinka maratonin startti oli ihan juuri ja sitten lähdettiinkin jo kohti Kamppia etsimään ruokapaikkaa ja odottamaan bussin lähtöä. 

Urheat maratonin starttaajat.

Siispä vielä kerran kiitos upeasta kisapäivästä HCRD:n tiimi ja kanssajuoksijat! 😊

Krista / Krista M.

Äiti 06/2013 pojalle ja 09/2016 tytölle . Vaimo. Juoksu. Lifestyle. Ruoka. Hyvinvointi.

3 vastausta artikkeliin “HCRD – eli Helsinki City running day ja kisaraportti !😊”

  1. Maratonin startti? Eihän HCR ole kuin puolikas ja HCM on elokuussa?

    • Moi!

      Tänä vuonna juostiin samana päivänä mini maraton, Helsinki City run eli puolikas, Helsinki City Marathon, maratonviesti ja Helsinki City 5 eli monta eri tapahtumaa koko päivän aikana :) ☀️ siitä tapahtuman uusi nimi Helsinki City running day! 😊

 7
Tykkää jutusta