Kaksi viikkoa puolikkaaseen. Mitä vielä ehtii tekemään ?

Aika menee niin nopeasti. Vasta oli syksy ja suunnittelin kevään ja kesän kisoja joissa haluaisin käydä ja nyt siihen ensimmäiseen puolimaratoniin on enää kaksi viikkoa (ja päivä jos tämä kuluva lasketaan mukaan). Toissapäivänä iski ensimmäisen kerran se tuttu kisajännitys. Se alkoi siitä kun kävin kurkkaamassa mun ja kaverini lähtöryhmän ja tajusin että meillä on aikaa 1,5h lähtöön siitä kun ollaan Helsingissä perillä. Menetin jopa vähän yöuneni 😁. 

Onneksi kaverini on kuitenkin meidän kaksikossa se jolla on järkeä enemmän ja hän sai mut vakuuttuneeksi siitä että ehditään ihan hyvin kun bussipysäkiltä on matkaa kisapaikalle vain 20-30 minuutin kävelyn verran joten saadaan hyvä alkuverryttely kun kävellään paikalle. Problem solved!

Nyt kun kisaan on sen pari viikkoa niin kunnon suhteen ei tässä kohtaa enää ole paljoa tehtävissä muuta kuin ylläpitoa. Vauhtikestävyyttä pidän yllä juoksemalla molempina kisaa edeltävinä viikkoina yhden kovemman lenkin viikossa. Tällä viikolla sain itseluottamusta kympin kiihtyvästä lenkistä jonka vikat kilsat juoksin kirkkaasti alle vitosen vauhtia. Oli just eikä melkein mun lempparisää juoksuun kun satoi vettä ja oli viileähköä. Tänään vuorossa on kevyempi kymppi ja sunnuntaina sitten viimeinen yli 15km ennen kisaa. Ensi viikolla hiukan jo keventelen ja lyhennän viikonlopun lenkkiä noin 12-13km pituiseksi ja itse kisaviikolla aion juosta pari lyhyttä lenkkiä ennen kisaa. Ehkä tiistaina hiukan vauhdikkaamman ja keskiviikkona palauttavan lenkin jonka  lopussa vedän muutamia spurtteja jotta jalat muistaa vauhdin kisassa.

Toukokuu 2017. Silloin oli lämmin jo! 😊

Kisaviikolla olen yleensä kiinnittänyt huomiota ruokailuun hiukan enemmän ja lisännyt ehkä leivän tai kaksi päivässä ruokavalioon sekä kaksi päivää ennen kisaa olen juonut enemmän vettä ja yhden tai kaksi sporttipulloa urheilujuomaa. Kannattaa muuten testata ennen kisaa sopiiko kisassa käytettävä juoma vatsallesi ettei kisassa tule ongelmia sen vuoksi! T. Kokemusta on.

Muuten tässä mennään aika arjen ehdoilla, nukutaan sen mitä lapset antaa myöten ja toivotaan ettei tule pöpöjä kylään pilaamaan kisaa! 😊 Odotan kyllä jo ihan super paljon meidän kivaa päivää kisassa kaverini kanssa ja ihanaa juoksutapahtumatunnelmaa! 😊 Nähdäänkö Helsinki City running dayssa?

Krista / Krista M.

Äiti 06/2013 pojalle ja 09/2016 tytölle . Vaimo. Juoksu. Lifestyle. Ruoka. Hyvinvointi.

 2
Tykkää jutusta