Juoksuharrastuksen ”ylimääräiset” hyödyt.

Tammikuu on lopuillaan ja varmasti moni on aloittanut tämänkin vuoden tammikuussa juoksun ajatuksenaan päästä kuntoon tai pudottaa painoa. Mullapa on käynyt tässä viimeisen kuukauden aikana mielessä parikin juttua joita ei olisi tapahtunut ilman juoksuharrastusta ja halusin ne teillekin vinkata! 😊

Ensimmäisen kerran heräsin ajatukseen tuossa jokin aika sitten kun olin kävelemässä kotoa kaupungille ja laitoin kaverille viestin että olen siellä 10 minuutin kuluttua. Mikä piti täsmälleen paikkaansa.

Hyöty numero yksi onkin siis että opit arvioimaan kävelyvauhtisi ja kuinka kauan sinulla kestää mennä paikasta A paikkaan B.

Ylimääräisenä hyötynä numero kaksi tulee tietenkin ensimmäistä hyötyä tukemaan se että kotipaikkakuntasi tulee sinulle juoksulenkkien myötä erittäin tutuksi ja opit tietämään miten kaukana mikäkin kaupunginosa on. En usko että ilman juoksuharrastusta olisin käynyt lähelläkään niin monessa Turun kaupunginosassa kuin nyt olen käynyt! 😊 Sillä mä tykkään vaihdella reittejä ja varsinkin pitkillä lenkeillä ehtii kiertämään citya ihan riittävästi 😃

Numero kolme on uudet kaverit! 😊 Juoksu voi olla hyvinkin yksinäinen laji ja toimii erinomaisesti omana aikana arjen härdellin keskellä mutta mä tykkään myös juosta pitkiä lenkkejä kaverin kanssa. Viime sunnuntaina mentiin yhteislenkin muodossa noin 15km jutellen ryppyvoiteista ja urheiluidoleista ja olisi varmaan mennyt toinen samanlainen lenkki perään kun se meni niin huomaamatta! 😊 Mun vahva suositus on siis hankkia juoksukavereita varsinkin jos käyt pitkillä lenkeillä! 😊

Numero neljä on jaksaminen arjessa. Menee nyt ehkä hitusen sen puolelle miksi moni lajia alkaa harrastaa mutta en itse osaisi ajatella jaksavani kyykkiä lattialla, leikkiväni hippaa ja olevani aktiivinen ilman vahvoja jalkoja ja harrastusta.

Viides ja mun listauksen viimeinen vaihe on henkinen jaksaminen. Kahden pienen lapsen äitinä hermoja kiristetään välillä hyyyyyyvin paljon ja voin rehellisesti sanoa että ilman lenkillä käyntiä olisin varmaan ihan tosi tosi kireä jatkuvasti. Pitäisi ehkä käydä välillä vähän vielä enemmän 😃. Olen ennenkin kertonut mun mielestä juoksu on mitä parasta terapiaa ja niin se vaan edelleen on! 😊

 

Krista / Krista M.

Äiti 06/2013 pojalle ja 09/2016 tytölle . Vaimo. Juoksu. Lifestyle. Ruoka. Hyvinvointi.

 3
Tykkää jutusta