Hän joka kiireessä venyttelyn aina väliin jätti.

Siinä olisi minun intiaani-nimeni urheiluun liittyen. Venyttely, mitä se on? Helposti unohtuva tärkeä asia urheilun jälkeen joka vapauttaa lihakset jännittyneestä tilastaan ja nopeuttaa palautumista.

No mulla on mennyt taas pitkään niin etten ole oikein jaksanut keskittyä venyttelyyn lenkin jälkeen vaan olen pikaisesti saattanut vähän etureittä taittaa ja thats it. Äkkiä suihkuun että Lilja saa maitoa ( hän ei tykkää suolatusta rinnasta) 😁.

Ahneella on kuitenkin paskainen loppu ja tyhmästä päästä kärsii koko ruumis sillä venyttelemättömyydellä onnistuin saamaan itseni totaalisen jumiin niin jalat kuin muunkin kropan ja nyt olen joutunut muistuttamaan itseäni jokapäiväisen venyttelyn tärkeydestä.

Joskus muinoin mulla oli tapana istua illalla lattialle kun Elia oli saatu unille ja venytellä samalla kun katsottiin illalla telkkaria mutta nykyään en juuri jaksa telkkaria katsella iltaisin kun olen niin väsynyt päivän touhuista että olen sitten ottanut tavaksi venytellä vähän pitkin päivää. Lasten kanssa leikkiessä on hyvä samalla venyttää sisäreidet ja takapuoli sekä kyljet. Kokatessa venyy etureidet ja pohkeet. Its all about attitude..

Viime syksynä hain keinoja tehdä pikaisia lihaskuntotreenejä ja nyt venyttelyjä :D. Syy miksi tähän tilanteeseen ajauduin oli polvi joka on alkanut vihoittelemaan taas parin vuoden jälkeen. Viimeksi olin sen kanssa samassa tilanteessa kun palasin töihin esikoisen syntymän jälkeen ja liikunta lisääntyi paljon niin polvi rasittui. Silloin se parani levolla ja kunnon venyttelyllä kun jumi paikallistui reisilihakseen.

Onneksi kipua ei vielä ole ollut jatkuvasti ja venyttely näyttää jo vähän tepsivän. Uskon että kyllä tällä Paavolle juoksemaan päästään sillä tänäänkin meni oikein ongelmitta kymmenen kilometriä Liljan kanssa aamutuimaan :).

Nyt pitää vaan muistaa pitää tämä rutiinina ettei uusia ongelmia ehtisi tulla!

Krista / Krista M.

Äiti 06/2013 pojalle ja 09/2016 tytölle . Vaimo. Juoksu. Lifestyle. Ruoka. Hyvinvointi.

 2
Tykkää jutusta