Juoksuendorfiineja!

Heippa!  Pääsiäinen alkaa olla takanapäin ja lupasin tulla kertomaan kuulumisia. Pääsiäisestä itsestään ei ole montaa sanaa sanottavana sillä puolet porukasta vietti sen vatsataudissa. Onneksi nyt kaikki alkaa olla terveiden kirjoissa. Sen sijaan aion hehkuttaa mun eilistä juoksulenkkiä joka oli kaikessa mahtavuudessaan paras sitten joulukuun!

Oikeastaan koko juoksusta on nyt raskausaikana tullut hyvin paljon rennompaa ja olen oppinut nauttimaan siitä eritavalla kun ei ole tavoitteita. Eilen lämpömittari näytti lenkille lähtiessäni +6 astetta ja tuuli oli kova mutta lähdin lenkille silti t-paidalla ja takilla sekä ohuimmilla (about ainoilla mitkä jalkaan mahtuu (miten toi lantio voi kasvaa tota tahtia) juoksutrikooilla ja se oli oikea päätös 😊😊 .Juoksuenforfiinien aiheuttaja osa yksi : sopivan vähän vaatetta, pian saa jättää takin pois!

..
..

Aurinko paistoi ulos lähtiessäni niin, että otin mukaan aurinkolasitkin sillä tykkään juosta ne päässä. Pääsee olevinaan omaan rauhaan kun on lasit päässä. Saatan olla vähän suomalainen juoksija siinä mielessä että en kauheasti halua katsekontakteja ottaa mutta toki moikkailen takaisin jos joku vastaantuleva juoksija näin tekee. On kyllä aika harvinaista ainakin täällä Turussa, että tuntemattomia moikataan. Juoksuendorfiinien aiheuttaja osa 2 : Aurinko <3

Olin ajatellut, että juoksen vakilenkkini eli noin 7,5-8 kilometriä mutta siinä kohtaa kun juoksua oli alla jo kuutisen kilsaa ja askel oli edelleen kepeä ja mihinkään ei kolottanut niin päätin jatkaa vielä lisäkierroksen kautta ja juosta vakiolenkkini mitä menin ennen raskautta eli kympin kierros jokirannassa Turun linnan ja yliopiston kautta kiertäen. Kotiinkaan ei ollut kiire ja sain rauhaksiin mennä. Vaikka neljä kilsaa lenkistä oli kova vastatuuli niin kuusi kilometriä siitä oli vuorostaan kova myötätuuli joka toi kivaa boostia vauhtiin ja huomasinkin että juoksin alle 6min/km tahtia useamman kilsan mikä on mulle tällä hetkellä aika suuri saavutus kun viimeaikoina vauhdit on olleet siellä 6.30-6.45min/km :). Olin onnellinen! Juoksuendorfiinien aiheuttaja osa 3: Itsensä ylittäminen

Sykkeet pysyi mukavasti siellä 150-155 huitteilla jolloin mennään vielä mukavuusalueella eikä olo käy liian raskaaksi hengittää. Raskaushan lisää happea kehossa mutta jostain kumman syystä sitä silti hengästyy lähes tuplasti herkemmin kuin ennen raskautta. Ja mikä tärkeintä olisin voinut jatkaa ja jatkaa ja jatkaa! Halusin kuitenkin tulla vielä sanomaan heipat pääsiäisvieraalle jonka juna oli lähdössä ja päätin että menen uudelleen sitten ensi viikonloppuna taas katsomaan mihin rahkeet riittää ja miten sujuu. Tällä hetkellä siis menen aika pitkälti kahden juoksun viikkotahtia ja kävelylenkkejä teen lisäksi pari pidempää. Toimii tällä hetkellä hyvin eikä käy keholle liian raskaaksi. Juoksuendorfiinien aiheuttaja numero 4 : Se, että pystyy vielä juoksemaan raskausviikolla 17. Olin jotenkin ajatellut, että joudun luopumaan lajista paljon aiemmin.

..
..

Kotiin saapuessani olin sekaisin onnesta! MÄ juoksin kympin jeee!! ja aikaa meni 1,03 eli olin todella tyytyväinen vaikka onhan tässä vauhdit huimasti hiipuneetkin niin sillä ei ole mitään merkitystä koska tiedän, että tällä kaikella liikunnalla mitä nyt pystyn harrastamaan on suuri myönteinen vaikutus loppuraskauden jaksamiseen, itse synnytykseen sekä siitä palautumiseen ja vielä sitten kun on aika palata juoksuteille niin on mukavampi aloittaa kun ei ole päässyt ihan nollakuntoonsa takaisin :). Juoksunendorfiinien aiheuttaja numero 5 : Lenkin onnistumisen jälkeinen riemu joka kantaa useamman päivän.

Mitenkäs teidän pääsiäinen sujui? Liikuitko paljon? Menikö paljon suklaamunia? Mulla ei mennyt itseasiassa yhtään :D mutta kinderpiirakkaa vetelinkin kyllä sitä puolen kylän edestä (auts).

Krista / Krista M.

Äiti 06/2013 pojalle ja 09/2016 tytölle . Vaimo. Juoksu. Lifestyle. Ruoka. Hyvinvointi.

2 vastausta artikkeliin “Juoksuendorfiineja!”

  1. Eilen 16km hitaalla vauhdilla ja matalilla sykkeillä. Aurinko paistoi ja se vastatuuli! Hcr lähestyy ja paniikki iskee. Työ, lapsiperheen arki syönyt treeniaikaa :(

    • No toisaalta jos 16km sujuu niin sujuu kyllä puolikaskin eikä aina tarvitse olla ennätysjahdissa :) Kisapäivän huumassa sitä saa aina itsestään ihan eritavalla irti :) Tsemppiä treeniin ja HCR:ään! :)

 
Tykkää jutusta