Venyttelemättömyys kostautui.

Kehon lihashuolto on mun yksi osa-alue jota tulee laiminlyötyä liian usein ja tiedän, että tämä tapa on monella muullakin ongelma. Itselläni asia koskee niin lihaskuntoa kuin venyttelyäkin mutta nyt olen ainakin toisen näistä kanssa saanut itseäni niskasta kiinni vähän niinkuin väkisin kipujen kautta.

Muistatteko kun noin kuukausi sitten valittelin oikeaa polveani ja juoksu jäi jopa tauolle sen aiheuttaman kivun vuoksi hetkeksi? Kävin asian vuoksi myös työfysioterapeutin luona näyttämässä sitä ja sain kuulla mm. että mun vasen pohje on huomattavasti muhkeampi kuin oikea pohje mikä on hassua! Mies on sanonut mulle samaa jo pitkään kun on ennen ja jälkeen kisojen on hieronut niitä mutta kun katsoin fyssarin vastaanotolla peilistä rekisteröin asian itsekin ensimmäisen kerran kunnolla. Syytä tähän en oikein saanut mutta oikeaa pohjetta olisi hyvä vahvistaa samanvahvuiseksi vasemman kanssa. Fysioterapeutti myös teippasi polven kinesiolla ja kehotti lepäämään ja neuvoi jokailtaiseksi rutiiniksi tasapainolaudalla heiluskelun jota jaksoin tehdä noin viikon.

Vanha kuvituskuva.

Uskon, että keino jolla kivun polvesta sain lähtemään on kuitenkin aktiivinen venyttely joka on ollut mun heikkous jo pitkään ja nyt töihin paluun myötä keho on ollut kovemmassa käytössä juoksun lisäksi ja jumissa oltiin jo muutaman viikon jälkeen. Sen sijaan, että olisin seisonut siinä tasapainolaudalla joka ilta olen ottanut rutiiniksi venytellä joka päivä tai ilta ainakin reidet ja takapuolen, paikat ja jotka mulla on kovassa käytössä päivittäin.  Ja kappas! Ei satu polvi enää vaikka olen ollut töissä normaalisti ja juossut noin 30 kilometriä viikossa lisäksi. Venyttely. Se on tärkeää vaikka sain senkin taas oppia kantapään kautta kuinka tärkeää :).

Sen lisäksi että kivut jalasta on kadonneet niin on ihan hauska huomata että liikkuvuus on lisääntynyt ja pääsen jo paljon alemmas liikkeissä venytellessä kuin kuukausi sitten joten voin suositella kaikille ottamaan rutiiniksi!  :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krista / Krista M.

Äiti 06/2013 pojalle ja 09/2016 tytölle . Vaimo. Juoksu. Lifestyle. Ruoka. Hyvinvointi.

 
Tykkää jutusta