Helpot vitamiinit jauheista.

Yhteistyöpostaus Ruohonjuuren kanssa. 

Viimeaikoina olen lukenut muutamankin artikkelin siitä kuinka useampi superfood onkin todellisuudessa hieman yliarviotu teholtaan ja oikeasti riittää kun syö sen omenan päivässä joka on arjen todellinen superfood. Itse syön sen omenan lisäksi myös banaanin ja kasan kasviksia. Salaattiin sujahtaa pinaattia ja ruoan lisukkeeksi parsakaalia. Niitä vähän vähemmän arvostettuja ”superfoodeja” vaikka ovatkin terveellisiä. Mutta tykkään myös lisätä smoothieihin, puuroon ja rahkaan niin sanottuja lisävitamiini/superfood-pommeja koska voin varmaan röyhkeästi väittää että niitä syömällä olen pysynyt terveenä pidempään kuin ikinä. En oikeasti muista koska olisin viimeksi ollut kunnolla sairaana mikä on todella hyvä asia! Ennenvanhaan saatoin olla kerran kuukaudessa kipeänä , kuumessa ja jossain tulehduksessa mutta ovatpa kuulkaas pysyneet poissa tämän rouvan kehosta kun olen syönyt hyvin.

Tälläisiä herkkuja olen testaillut viimeaikoina.
Tälläisiä herkkuja olen testaillut viimeaikoina.

Viimeisimmästä tuotekassista jonka hain Ruohonjuuren Turun myymälästä löytyi taas ihanan värikkäitä purkkeja kolmin kappalein. Vitamiinia, rautaa, proteiinia ja kuitua ja niin monikäyttöisiä! Oikeanpuolimmainen purkki on noussut näistä mulle henkilökohtaiseksi lemppariksi. Se on maultaan sellainen jännän makeankirpeä ja sopii esimerkisi ihan jogurttirahkaan sellaisenaan joukkoon ja nam! Tuote sopii myös lapsille joten olenkin sitä välillä lisännyt myös E:n aamupuuroon jotta poikakin nirsoilukausinaan on saanut tarpeeksi vitamiineja ja kuitua.

”Baobab buustaa vastustuskykyäsi, avittaa ruuansulatusta, tasapainottaa kehoa ja mieltä, tukee yleiskuntoa – ja antaa vitamiinirikkaana monipuolisesti puhtia päivääsi! Adunan luomuviljelty baobab on afrikkalaisen puun kovakuorisesta hedelmästä valmistettu jauhe, jota voit mainiosti käyttää vaikka smoothien tai raakasuklaan raaka-aineena tai ripotella puuroon, viiliin – tai jopa nauttia lusikalla sellaisenaan suoraan purkista.”  – Ruohonjuuri

Vasemmanreunimmainen tuote Moringa on oiva lisuke vahvan makunsa vuoksi smoothiehin ja se onkin varsinainen terveyspommi. Mielestäni sopii hyvin hiukan makeamman smoothien joukkoon ja itse olenkin kaveriksi laittanut banaania ja mangoa jolloin maku ei puske niin pahasti esiin. (t. herkkäsuu).

Luomulaatuinen, kylmäpuristettu Moringa-lehtijauhe on luonnollinen antioksidantti. Moringa-jauhetta kutsutaan ”elämän eliksiiriksi” sen vaikuttavien ravintoaineidensa vuoksi. Sillä on pitkät perinteet Intian kansan parissa. Nykyään sitä käytetään myös länsimaissa ravintolisänä ja erityisesti aktiivisesti liikkuvien ihmisten keskuudessa se on ollut hyvin suosittu, sillä se on kasviperäinen proteiini, jolla on mieltä ja kehoa tukevia ominaisuuksia.

Moringa leaf (eli hevosenretiisin lehti) on päiväntasaajalla laajalti käytetty teessä ja keitoissa. Sitä on menestyksekkäästi hyödynnetty Intiassa ayurvedisessa lääketieteessä perinteisenä hoitona lukuisiin sairauksiin.

Moringa on varsinainen superfood! Se sisältää yli 90 eri ravintoainetta ja 46 antioksidanttia. Siksipä se onkin yksi luonnon ravinteikkaimpia kasveja.”  – Ruohonjuuri

aduna2

Kurpitsansiemenproteiinijauhe on myöskin ollut kovassa käytössä. Sitäkin voi lisäillä huoleti vaikka smoothieen ja puuroon. Smoothiessa kannattaa olla tarkkana määrän kanssa sillä rakenteesta tylee herkästi hiukan sakea. Kuitenkin mielettömän hyvä proteiininlähde jos tuntuu, ettei sitä saa tarpeeksi. Yksi annos tätä sisältää peräti 19grammaa puhdasta, vegaanista proteiinia! Lisäksi saat tästä oivat annokset omega-rasvahappoja, rasvaa, sinkkiä, kuparia, kalsiumia, forforia ja magnesiumia.

Kyllä sillä on suuri vaikutus mitä suustaan alas laittaa ja on mahtavaa päästä kokeilemaan tälläisiä tuotteita.

Käytätkö sinä lisäravinteina superfoodeja vai saatko tarvitsemasi kasviskunnan tuotteista?:)

Krista / Krista M.

Äiti 06/2013 pojalle ja 09/2016 tytölle . Vaimo. Juoksu. Lifestyle. Ruoka. Hyvinvointi.

 
Tykkää jutusta