Ennätys Maskumaratonin puolikaalla!

Moikka!

Viime viikko ei ollut mun kevään parhaimpia ja eilinen Maskun kisa meinasi mielessä pari kertaa jäädä väliin sillä kärsin lähes koko viikon päänsärystä johon ei auta särkylääkkeet, ei hieronnat eikä Heinixit. Sellaista outoa tykytystä ohimoilla ja viiltäviä repäisyjä otsalla. Onneksi se ei ole  24/7 jatkuvaa ja olen pystynyt elämään normaalisti.

Sunnuntaina kuitenkin päätin lähteä kisaamaan ja söin väkisin aamupalan. Ruokahalu oli hieman kadoksissa enkä saanut syötyä niin tuhdisti kun olisi tarvinnut. Pakkasin reppuun mukaan urheilujuomaa ja banaanin jotka söin ja join ennen kisan starttia. Hanna haki mut kyytiin puoli yhdentoista maissa ja juuri ennen tuota alkoikin sataa ja se sade ei loppunutkaan ennen kuin vasta jossain 15 kilometrin kohdalla kisaa. Täytyy sanoa, että mulla oli vähän ongelmia uskoon itseäni kohtaan että selviänkö tuosta päivästä ja päätin että kunhan alle kahden tunnin menee olen tyytyväinen.

Ennen lähtöä :)
Ennen lähtöä :)

Kun kello läheni puolta päivää ja starttia niin kävin tutut vessakierrokset ja hölkkäilin pari kertaa Maskun kalustetalon ympäri, tein tasajalkahyppyjä ja muitakin erinäisiä kevätjuhlaliikkeitä ja venyttelin pohkeita ja etureisiä auki. Fiilis alkoi olla jo ihan hyvä lähtöjännityksen noustessa.

5-4-3-2-1- NOLLAAAAAA….

Ja sitten mentiin. Kalustetalon pihalta kaarrettiin heti kivaan alamäkeen ja Garmin näytti tahdiksi 4,32min/km eli mulle todella kovaa vauhtia. Kilometrin kohdalla huomasin ajattelevani että ”enää 20,1 kilsaa” .. vauhti oli tasaantunut sinne viiden minuutin kilometritahtiin ja jalat tuntui kevyiltä joten en alkanut himmaamaan tahtia.

” kolme kilsaa takana ja 18km edessä. Voi luoja ”

Alkutaival oli mulle ennenkaikkea henkisesti hiukan hankala johtuen koko viikon kestäneestä lässähtäneestä fiiliksestä mutta onneksi pääsin tuosta kilometriajattelusta eroon ja juoksu alkoi sujua ja koska menin jalkojen ehdoilla niin tahti pysyi edelleen hyvänä siellä 4,55-5,10min/km välillä eikä se jossain kohtaa kaatosateeksi yltynyt ilmakaan haitannut. Reitillä oli yksi aika järkyttävä mäki joka sai vauhdit hyytymään ja jalat hapottamaan, erityisesti toisella kierroksella. Onneksi sain kuulla siitä jo ennen kisan alkua mutta en osannut odottaa kuinka paha se on ja olihan se aika paha. Lisäksi paikoittaiset tietyösorat sai katsomaan askelia tarkasti mutta muutoin ihan kiva ja rauhallinen reitti.

Kuudentoista kilometrin kohdalla iski pieni seinä vastaan ja etureidet alkoi palella ja pohkeet puutua. Jouduin kilometrin verran himmailemaan tahtia ja askel tuntui tosi raskaalta. Tässä kohtaa olisi voinut olla geeli paikallaan mutten ottanut niitä mukaan koska ajattelin että urheilujuoma riittää kyllä. Onneksi tuo himmailukin auttoi ja jaksoin jatkaa maaliin saakka.

Vaikka tapahtuma oli pieni niin maalissa vastassa oli kivasti ihmisiä ja erityisesti Hannan ja Juoksuajan Marenan kannustukset sai ottamaan vielä loppukirin ja kuuluttajan ”sieltä saapuu Krista T… sai hymyn huulille ja maaliin tulo oli jälleen kerran ihana kokemus! :) En ollut kertaakaan kisan aikana katsonut kokonaisaikaani enkä vielä maaliin tullessani tiennyt tehneeni ennätyksen! Hanna sen minulle kertoi siinä enkä tahtonut uskoa korviani.

Kiitos Hannalle kuvista maalisuoralta :)
Kiitos Hannalle kuvista maalisuoralta :)

Uusi ennätykseni on 1,46,31.

Keskitahdiksi tuli siis 5,03!Kylläpä tuli mentyä lujaa. Parannusta Kaarinasta reilut neljä minuuttia taas. Vaikka olin valmis kymmenen kilsan kohdalla heittämään tossut jorpakkoon kun tuntui pahalta! Huh. Hannakin teki uuden ennätyksensä kympillä, kannatti lähteä sadetta uhmaamaan :).

Illan temppurata.
Illan temppurata.

Kotona vastassa oli iloinen paras tukijani eli mieheni ja päiväunilta heräävä henkinen tsempparini joka sai taas uuden mitalin itselleen. Iltapäivä kului venytellen ja leväten kunnes vedettiin vielä illalla tunnin palauttava leikki pojan kanssa temppuradalla sohvatyynyjen kanssa. Hyvin rentoutui jalat tuossa touhussa ja illalla sohvalla saatu pohjehieronta ja irtokarkit teki tehtävänsä ja olin unessa jo puoli kymmenen jälkeen.  Mahtava päivä :).

 

 

 

Krista / Krista M.

Äiti 06/2013 pojalle ja 09/2016 tytölle . Vaimo. Juoksu. Lifestyle. Ruoka. Hyvinvointi.

18 vastausta artikkeliin “Ennätys Maskumaratonin puolikaalla!”

 1. Onnea vielä! Upea juoksu! :) Mulla on aina tossa 14-16 km kohdalla ollut paha hetki ja olenkin tässä miettinyt, että varmaan juurikin olisi se geeli ollut paikallaan, kun ei glukoosipastilleissa taida riittää potku. Nyt aion viisastuneena ottaa ainakin geelin tai kaksi mukaan, kun lähden sitä uutta enkkaa hakemaan HCR:lle :)

  • Kiitos Tanja :)

   Kyllä mä suosittelen geelin ottamaan mukaan ja itsekin varmasti otan HCR:lle :)

 2. Oon iloinen sun puolesta!! :) Mitähän toi päänsärky on ollu? Jos jatkuu/tulee toiste niin voisit kokeilla multa jotain migreenilääkettä. Kuulostaa niin ikävän tutulta :/ sit jos sellanen auttaa nii tietäis vähä mitä lähtee kyselee lääkäristä. Päänsärky pilaa niin pahoin kyllä päivän!

  • Kiitos Miia , pitää varmaan soittaa lääkärille kun jatkuu vieläkin. ♡

  • Kiitos Karoliina! :) Reilu kuukausi HCR:ään, saas nähdä onnistutaanko tapaamaan :D

 3. Mahtava juoksu, onnea!!! Ja vielä tuollaisista fiiliksistä sait puristettua uuden ennätyksen, kyllä kelpaa :)

  • Ehkä se ärsytys antoi voimaa juoksuun; )

 4. Vau todella paljon onnea ennätyksestä!! :-) Mones puolimaraton juoksu tuo oli sinulle?
  Ihan käsittämätön aika! Ehkä joskus tulevaisuudessa itsekin juoksen tuota tahtia :) Olin itse myös juoksemassa eilen ensimmäistä kertaa puolimaratonin ajalla 2:10:17 ja olin ihan tyytyväinen :-) Keskivauhti oli 6,15min/km. Kesäkuussa menen uudestaan juoksemaan, tavoitteena saada taas parempi aika!

  • Voi kiitos!:) Hieno aika sinullakin ja varmasti kesällä taas aika paranee kun on aikaa treenata vielä :)

   Tämä Maskun tapahtuma oli mulle kolmas kisapuolikas ja yhden oon juossut treeninä itsekseni :)

 5. Oli kyllä kiva päivä. Kymppi on selkeästi liian lyhyt matka, koska mä en meinannut saada unta illalla. Ja sun uusi ennätys on kyllä uskomaton! Onnea vielä.

  • Kävitkö niin ylikierroksilla?:) Kiitos vielä kivasta päivästä. Oot super!

 
Tykkää jutusta