Ennätys Kaarinan syysmaratonilla!

Eilen se muutaman viikon jo odotettu Kaarinan syysmaraton sitten koitti. Sain onneksi nukuttua hyvähköt yöunet paria huomionkipeän kissan herätystä lukuunottamatta. Elia sen sijaan nukkui hyvin seiskaan (!) saakka joten heräsin itsekin hyvillä mielin ja pirteänä tärkeään  päivään.


Nautin aamupalaksi sämpylää, jogurttirahkaa muussatulla banaanilla sekä appelsiinimehua. Banaani jäi tässä kohtaa syömättä kun tulin niin täyteen. Saman setin söin perjantaina illalla ja muutenkin tuli tällä kertaa kiinnitettyä ruokatankkailuun enemmän huomiota kuin kesällä ja se kannatti sillä juoksu kulki ihan älyttömän hyvin! Etukäteis nesteytys jäi ehkä hiukan puolitiehen mutta hyvin kestin. Aamiaisen jälkeen aika kului nopeasti odottavissa tunnelmissa ja vähän jo ehdin miehelle ihmetellä, että miksei mua jännitä. En oikein tajunnut edes, että olen lähdössä puolikkaalle alle tunnin päästä. 

Sain kyydin Kaarinan lukiolle isältäni ja olinkin paikalla jo hyvissä ajoin puoli kymmenen jälkeen ja kävin hakemassa numeron ja tutkimassa paikkoja. 


Olin siis yksin liikenteessä joten sain rauhassa keskittyä ja keräillä siinä kohtaa alkavaa jännitystä kasaan jottei mene ihan hervottomaksi ja kävin istuskelemaan jonnekin nurkkaan ja läpsyttelin reisiä auki ja venyttelin. Porukkaa oli melko paljon ja kellon ylittäessä kymmenen nousin itsekin ylös, vein tavarat säilytykseen ja kävin vielä vessassa. Puoli tuntia ennen lähtöä bongasin yläasteelta tutun tytön jonka kanssa vaihdoin pari sanaa ja toivottelin hänelle tsempit kympin suoritukseen. Toivottavasti sujui hyvin!

Varttia ennen lähtöä lähdin ulos lämmittelemään kevyelle hölkälle koulun pihaa ympäri ja suuntasin kohti lähtöviivaa joka olikin yllättäen eri paikassa josta kymppi oli startannut. Onneksi olin jo silloin ulkona koska muuten olisin varmaan myöhästynyt lähdöstä :D.

Sitten olikin lähdön aika ja heti huppuun napannut tuuli sai mut hiukan palelemaan ennen kuin lämpö nousi. Mulla oli tän puolikkaan isoimmat ongelmat oikeastaan heti ekan kilsan aikana joka juostiin sellaisena erillisenä kierroksena Kaarinan keskustassa ennen varsinaista maratonreitin alkamista. Vatsaa pisti ja suuri joukko ihmisiä ympärillä sai mut ärsyyntyneeksi. Hiukan vetäydyin siinä kohtaa sivummalle ja tasoittelin omaa vauhtiani niin, että kun ensimmäinen kympin kierros alkoi olin jo virkeämpi ja vatsakaan ei enää vihoitellut. Luulen, että tuntia ennen lähtöä syömäni banaani jostain syystä siellä alkoi painaa. 

Reitti oli mulle siis entuudestaan vieras ja eka kymppi tuntui paljon vaikeammalta kuin toinen jolloin reitti oli jo tuttu ja osasi odottaa mitä seuraavaksi oli tulossa! Juomapisteitä oli reitillä kolme joista yksi oli maaliviivan lähellä joten viidesti tuli hörpittyä juomaa matkan varrella. Neljästi vettä ja viimeisellä kerralla rohkaistuin ottamaan urheilujuomaa ja se kannatti vaikka tuttu joskus varoitteli, ettei sitä kannattaisi kylmiltään pitkällä lenkillä juoda sillä vatsa saattaa ottaa nokkiinsa.Onneksi mulle ei kuitenkaan käynyt niin.
En tarkkoja kilometriaikoja teille osaa nyt kertoa sillä mulla ei ollut muuta kuin tuo mun sykemittarin kello mistä aikoja itse katselin ja nämä painoin mieleeni:


30 minuutin kohdalla oli  6 kilometriä juostuna.

Ensimmäinen 10 kilometriin meni 52 minuuttia ja  40 sekuntia.

1h 30min kohdalla olin juossut 17 kilometriä

ja loppuajaksi tuli 1,51,07!

(Kun maaliin oli matkaa ehkä 200 metriä kuulin kuinka juontaja kuulutti, 
että jos nyt pistää kunnon loppukirin pystyyn niin pääsee tähän aikaan ja minähän pistin. Jaloista löytyi vielä yllättävän paljon voimaa vaikka luulin olevani ihan väsynyt)
Maalissa hyvä fiilis ja sitten vielä yksi kunnon vessaselfie maaliintulon jälkeen jolloin fiilistä piisasi!:D
Täytyy kyllä sanoa, että vaikka juoksin yksin niin menin tosi hyvällä mielellä. Kuuntelin ekan kierroksen musiikkia molemmilla kuulokkeilla mutta toisella kierroksella nappasin toisen pois ja keskityin hengittelyyn enemmän kun se alkoi tuntua raskaalta. Matkalla oli pari suoraa joissa vastatuuli oli ihan älytön ja sai tosissaan painaa että pääsi eteenpäin. Toisella kierroksella vaihdoinkin parit ärtymyksen sanat jonkun tytön kanssa ja tsempattiin toisiamme eteenpäin muutaman minuutin kunnes jatkoin matkaa. Taidan olla aika sinnikäs niin halutessani ;)… Tai kuten äitini sanoi : On siitä pahasta päästä joskus hyötyäkin. Kiitti mutsi. 

Reitillä oli matkan varrella risteyksissä ohjaajia näyttämässä oikeaa suuntaa ja lisää pontta sai heidän kannustuksestaan jatkaa matkaa! Ihanaa! Vaikka muuta kannustusväkeä matkalla oli vähän niin näistäkin sai kyllä iloa kesken välillä pitkiltä tuntuvien suorien jälkeen. 

Kaiken kaikkiaan mulla jäi tosi hyvä fiilis tästä kisasta sillä paransin Paavo Nurmessa juoksemaani aikaa neljällä minuutilla joten olen ylpeä itsestäni. Ehdottomasti lähden ensi vuonna koittamaan uudelleen ja muutenkin jo kovalla hingulla suunnittelen mihin kaikkialle sitä ensi vuonna menisi. Olen niin onnellinen siitä, että olen löytänyt oman juttuni vihdoin vähän niinkuin uudelleen. Ja kiitos kotijoukoille tuesta <3.

Nyt talven tullessa juokseminen luonnollisesti vähän vähenee kylmyyden ja lumen lisääntyessä mutta kyllä mä aion pitää peruskuntoa talvenkin yli kunnossa liikkumalla ja käymällä aina sään salliessa juoksulenkilläkin. Nyt menee tässä pari päivää jalkoja ja vatsalihaksia ( on tullut pidettyä korsetti eilen tiukkana näemmä :D) helliessä ja tiistaina mulla onkin ensitreffit blogikollega Hannan kanssa ja mennään yhdessä lenkille palauttelemaan mun jalkaraasuja puolikkaalta. Kivaa! 

FitFashion

13 vastausta artikkeliin “Ennätys Kaarinan syysmaratonilla!”

 1. Ihan mahtava juoksu ja huikea, uusi ennätys. Onneksi sulla on kipeät jalat, niin mulla on joku mahis pysyy perässä tiistaina :)

 2. Onnea hurjasti! Usein paineeton tekeminen ilman aikatavoitteita tuottaa yllättävän hyviä tuloksia. Harmi etten asu lähempänä Turkua, ollaan aika saman tasoisia vauhdissa ja yhteishenki on kivoja! T. Sama Mari, jonka ohi painelit tuulisuoralla :)

  • Kiitos :) näin siinä pääsi käymään että tavoitteeton juoksu oli eduksi. Oletko sinä siis se tyttö jonka kanssa vaihdoin pari sanaa?:) varmaan törmätään tulevissa kisoissa!:)

 3. En ole se tyttö mutta vaihdetaan ehdottomasti seuraavassa kisassa :)

  Mari

 4. Vatsalihashaasteen tiimoilta löysin blogisi, ja kivalta vaikuttaa. :) Olen useana vuonna aloittanut puolimaraton-treenit, mutta aina se johonkin tyssää. Päällimmäiset syyt ovat treeniohjelman puute ja juoksukaverin puute. Ehkä ensi keväänä sitten juoksentelen uudella sykkeellä ja motivaatiolla. :)

  http://pikku-bambin.blogspot.fi/

  • Kiva että tykkäät :) Toivottavasti ensi vuonna saat pidettyä motivaation yllä! Maaliviivan ylitys on huikea tunne kokea ja siihen jää koukkuun ;)

 
Tykkää jutusta