Sokeriton kaura-omenapaistos.

Mun viimeviikonlopun hiljaiselo täällä blogissa johtui siitä, että meillä oli vieras kylässä. Anoppi siis saapui muilta mailta E:n eloa riemastuttamaan ja toi tuliaisiksi pakkasen täyteen (sokeritonta myös) omenahilloa ja  valtavan säkin oman pihan omenoita meille tuhottavaksi. Hieman meinasi epätoivo iskeä kun oltiin juuri ehditty kaupasta kantaa kahden kilon säkki omenoita kotiin että mitäs niille tehdään. Leipoakaan ei jaksa mielinmäärin kun pakkanen on piukassa tavaraa eikä kaikkea jaksa itse syödä. Keksin kuitenkin tehdä jälkiruoaksi kaura-omenapaistosta ja jätin siitä sokerin pois koska halusin että E:kin saa sitä syödäkseen. Simppeliä ohjetta taas teille arvon lukijat! 

 Tarvitset:

– 4-6 omenaa. Riippuen vuoan koosta. 

– 100g voita / itse  käytin Ingmariinia kun ei muuta ollut.

 – 3,5dl kaurahiutaleita 

– Kanelia 



 Kuori ja pilko omenat ja laita ne voidellun uunin kestävän vuoan pohjalle koko pohjan leveydeltä. Ripottele päälle kanelia makusi mukaan. 

Sulata voi ja lisää joukkoon kaurahiutaleet. Sekoita. Levitä omenoiden päälle ja laita uuniin. 

Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. 


Meidän aikuisten annoksiin laitettiin pikkuiset palat vaniljajäätelöä mutta näytti maistuvan E:llekin ihan noin pelkiltään. Maistui mullekin kun maistoin ennen anopille tarjoamista ;D

FitFashion

2 vastausta artikkeliin “Sokeriton kaura-omenapaistos.”

  1. Apua, tottuskohan suu tuohon sen kamalan sokeripommipläjäyksen jälkeen? :) Kiitos ohjeesta, pakko testata joku kerta.

 
Tykkää jutusta