Perjantai… raskausviikko 35 jo(!!!!).. Lämpö.. ihanuutta :)

Moikka.

huuuuuuge tummy.

Se ois tosiaan raskausviikko 35 joka jo tänään pyörähti käyntiin ja minä senkuin pyöristyn ja on vatsa alkanut selkeästi laskeutua eli vauva menossa kohti oikeaa suuntaa niinsanotusti :)

Alkaa jännittää aikapaljon. Toisina hetkinä tositosiTOSipaljon ja toisina vähän vähemmän. Huomaan  myös, että mun selkä ei kestä oikeesti enää oikeen minkään kantamista ja pelkkä keskustaan kotoa kävely (n.1,5km jos sitäkään) saa mun olon aika paskaksi… Se on aika kakka juttu se.
Siihen kun lisää sen, että oon MAAILMAN HUONOIN pyytää apua niin pulassa ollaan. Onneksi mulla on ihania ystäviä, jotka auttaa mua  <3

ISO kiitos menee Janicelle, joka on mua tällä viikolla jo autoitse kuskannut kauppaan ja tänään saattoi kotiovelle saakka kauppakassin kanssa <3
(Saulilla siis on tuon nilkkansa kanssa niin ongelmia, että hän ei oo päässyt kotoa pariin päivään mihinkään :( )

IHANAA kun on tullut lämpimät ilmat, päässyt lähtee ovesta ihan lyhythihasella paidalla tai mekolla ja saanu tunkea neuleen vaan laukkuun :))
Varsinkin kun on tuo oma pikku lämmittäjä tossa mukana koko ajan niin ei oo tarvinnu palella.
Lämpimällä ilmalla on kyllä ollut ikävätkin puolensa, nimittäin turvotus. Se on aikamoista. Vaikka kuinka juo vettä niin silti jää painaumia. Kuulunee hommaan sillä suolankäyttöäkin on tullut jo pitkään vahdittua eikä siitäkään voi johtua.

Kuusi viikkoa siis laskettuun aikaan, maanantaina on seuraava neuvola iltapäivällä ja siellä varaillaan aikaa  sitten synnytystapa-arvioon jossa saadaan kuulla vauvan painoarviota ja sitä, että onnistuuko normaalisynnytys mutta enpä näe mitään syytä miksei onnistuisi.
Mä en ehkä oo niitä äitejä, jotka kokee sen synnytystavan jotenkin erityisen tärkeäksi. En koe olevani huonompi äiti, jos valitsisin sektion esim. lapsen perätilasyystä. Mun mielestä on tärkeämpää saada se vauva tuolta kuplasta pihalle turvallisimmalla mahdollisella tavalla. Oli se sitten alateitse tai oikaistuna.

Siinäpä minun pulinat tälle perjantaille. Ihanaa, lämpöistä viikonloppua kaikille. Nauttikaa elämästä, toisistanne, eläimistänne, kaikesta.. Minä ainakin teen niin sen mukaan mitä pystyn <3

Tuossa siis Vau.fi:n tämän viikon sepustukset. Aika jännittävää ajatella, että tuolla minun mahassa eletään jo ihan omaa elämää ja rapsutellaan otsaakin jo <3 

”Tämän viikon alussa sikiö on 32 viikkoa vanha. Se ei enää kellu lapsivedessä vaan lepäilee kohdussa. Silmät avautuvat kun sikiö on hereillä ja sulkeutuvat kun se nukkuu.
Vauvan silmien väri on tavallisesti sininen, riippumatta siitä, mikä tulee olemaan niiden lopullinen väri, koska silmien pigmentointi ei ole vielä valmis. Silmien värin kehittyminen vaatii, että silmä altistuu valolle. Vasta kun lapsi lähestyy toista ikävuottaan, on silmien väri yleensä kehittynyt lopulliseksi.
Sormien kynnet ovat nyt niin pitkät, että sikiö voi raapia itseään. 
Kehosi voi tuntua ajoittain todella painavalta. Jotkut tuntevat olonsa epämukaviksi oudolta tuntuvan ja normaalista poikkeavan vartalonsa kanssa. Toiset taas ovat sen kanssa heti sinut ja tuovat vatsansa näytille tiukoissa vaatteissa ja taputtelevat massuaan ylpeydestä säteillen. Kumpaan ryhmään sinä kuulut?
Olet ehkä huomannut, että rinnoistasi tulee hiukan nestettä. Hormonit saavat rintasi paisumaan ja täyttymään maidolla. Tätä ensimmäistä, väriltään kellertävää maitoa kutsutaan kolostrumiksi. Eikö ole hienoa, että kehosi osoittaa sinulle, että se on valmiina tositoimiin? Elimistösi valmistautuu uusiin tehtäviin. Äidinmaitosi on erikoisvalmistetta vatsassasi olevalle vauvalle.  
Mutta tiesitkö, että samat hormonit, jotka vaikuttavat rintoihisi, vaikuttavat myös sikiön rintarauhasiin, jotka myös paisuvat. Joskus vastasyntyneen tyttölapsen rinnoista voi jopa tulla hiukan nestettä.
Kohdunpohjan korkeus häpyluusta (sf-mitta) on n. 31 cm.”

Helmerikin nauttii elämästä.

Ja haukotuksesta päätellen Mörrikin:) 

FitFashion

 
Tykkää jutusta